Eşyaların Gümrük Vergisi’ne tabi olmadan geçici kabulüne imkân sağlayan teminat yerine geçen ve beyanname olarak kabul edilen Ata Karnesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilmeye başladı. Başkan Kösemusul, ilk karneyi MRAMOR Kurteş Soba Firması Sahibi Ömer Kurteş’e vererek, Hayırlı olsun” dedi.

Uluslararası taraf ülkeler arasında, başka herhangi bir belgeye gerek duyulmaksızın, eşyanın geçici olarak ithalat ve ihracatını sağlayan gümrük belgeleri olan ve ihracatçılar açısından büyük önem arz eden ATA Karneleri, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilmeye başladı.

İlk ATA Karnesi’ni MRAMOR Kurteş Soba Firması sahibi Ömer Kurteş’e teslim eden SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Eşyanın milletlerarası dolaşımını kolaylaştırmak işlevini gören ATA Karneleri, SATSO üyesi olan firmaların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarına ayrıca diğer gerçek ve tüzel kişilere de verilen ticari işlem belgesi niteliğinde. Daha önceki süreçlerde İstanbul ve çeşitli iller kapsamında verilen Ata Karnesi için üyelerimiz artık işlemlerini Sakarya Ticaret ve Sanayi Odamızda yaptırabilecek. İlk karnemizi alan Kurteş Firmamıza hayırlı olsun diyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul’a teşekkür eden Ömer Kurteş ise, “Topraksız seralara bitki yatağı yapmak için geliştirdiğimiz makinemiz için ATA Karnemizi alarak gümrük işlemlerimizi kolaylaştırıp para ve zamandan tasarruf sağlayacağız. Bu projemizle Rusya gibi büyük bir pazara da ilk adımı atmış bulunuyoruz. Odamızdan bu karne hizmetini almaktan dolayı memnunuz. Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.