Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Acil Servisinde işleyiş yeniden düzenlenerek yatak kapasitesi arttırılacak.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde, Başhekimlik tarafından yürütülen çalışmayla servisin daha verimli hale geleceği planlanıyor. Projeyle birlikte ayakta hasta ile, sarı, kırmızı ve travma odalarındaki müdahalelerde yoğunluk azaltılacağı planlanırken, göz ve kulak burun boğaz bölümleri de hayata geçirilecek. Böylelikle farklı şikayetlerle Acil Servise gelen vatandaşlar daha hızlı müdahale edilme imkanına kavuşacak. Acil serviste ayrıca oluşturulan “Kritik Bakı” odası da yeni projeyle hayata geçirilecek. Çalışmalar tamamlandığında ihtiyaca göre ayrıştırılmış yeni fiziki ortamlarda vatandaşlara hizmet verilecek.

Çalışmaların bir diğer ayağını da yoğun bakım servisleri oluşturuyor. Daha önce yatak sayıları arttırılan servislere bu defa Kardiyoloji de eklendi. Mevcut haliyle 6 yoğun bakımla hizmet veren Kardiyoloji servisine 14 yataklı yoğun bakım servisi eklenecek. Ayrıca yeni projede 4 Anjiyo Müşahede odası da oluşturuluyor. Çalışmalar tamamlandığında toplamda 24 yatak kapasitesiyle vatandaşlara hizmet verecek.