Serdivan Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü vatandaşlar için ücretsiz meslek edindirme kursları açıyor.

Serdivan Meslek Edindirme Kursları (SERMEK) adı altında faaliyet gösterecek kursların,

Belediye hizmet binasında gerçekleşen protokol töreninde konuşan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 2009’dan bu güne kadar açılan kurslardan 5 bin kişinin faydalandığını belirterek, “Mesleki açıdan kendini geliştirmek, yeni bir meslek sahibi olmak, yeteneklerini keşfetmek ya da aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen tüm vatandaşlarımız bu kurslardan ücretsiz olarak yararlanabilecek” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Serdivan Belediyesi, vatandaşlardan gelen kurs taleplerini kaydederek değerlendirmeye alacak. Belediyenin ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortak kayıtlarının yeterli sayıya ulaşılmasını müteakip, uzman eğitimciler rehberliğinde kurslar açılacak. Açılacak kurslarda, teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim de verilecek. Protokol kapsamında; kurslarda kullanılan masa, sandalye, makine, kitap, kırtasiye, test gibi eğitim araç ve gereçlerinin yanı sıra; kurs merkezlerinin ısınma, elektrik, su, internet, telefon ve doğalgaz gibi tüm giderleri Serdivan Belediyesi tarafından karşılanacak. Kurslarda ayrıca seminerler ve kültürel geziler de düzenlenecek. Huzurevi ve yetiştirme yurtlarına ziyaretler yapılacak.

Kursiyerlerin eğitim boyunca ürettiği el emeği eserler ise kurs bitiminde düzenlenecek sergilerde görücüye çıkabileceği gibi, Semt Pazarlarında da Belediyenin tahsis edeceği Pazar yerlerinde satışa çıkabilecek.