Sakarya’nin Akyazi ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen genelge doğrultusunda bazı mahallelerde okul servislerinin kaldırılmasından dolayı mağdur duruma düştüklerini belirten veliler, “Ya okul yapsınlar ya da okul servislerini tekrar koysunlar. Servis çekilen yerdeki öğrenciler okula gidiyor da bizimkiler başka bir yere mi gidiyor” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Okul servisi kaldırılan Altındere Osman ağa mahallesinde ikamet eden öğrenci velileri durumu çok tepkililer. Veliler yaptıkları açıklamada, “Hendek ilçesine bağlı Çalmıca beldesi mahalle olduktan sonra da okul servisleri iptal olmazken, burada neden iptal edildi. Pazarköy’de, Harunusta’da, Küçücek’te servis var Osmanağa mahallesinde neden yok? Harunusta’dan öğrenci servisle okula geliyor. Öğlen yemeği devlet tarafından veriliyor. Ama benim çocuğum üç km yolu yürüyor ya da parasını verip arabaya biniyor. Parasını verip okul kantininden yemeğini yiyor. Yapılan bu olay tamamen insanları birbirinden ayrıştırmaktır”dediler.

Siyasilere seslenen on üç senedir sağ olsunlar ne dediysek Allah’ıma şükürler olsun yapmadılar diyerek tepki göstererek sözlerine devam eden öğrenci velileri, “ Yaşadığımız sıkıntılardan dolayı milletvekillerinin hepsini aradık. Telefonla saatlerde kendilerine bilgi verdim. Bir tek Ali İhsan Yavuz beye ulaşamadık. Danışmanı konuyu kendisine ileteceklerini söyledi. Ama konu hakkında dönüş yapmadı. Konumuzla ilgilenmedi. Sakarya milletvekilleri olan Şaban Dişli, Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik on üç yıldır iktidarlar. On üç senedir sağ olsunlar ne dediysek Allah’ıma şükürler olsun yapmadılar” ifadelerini kullandı.