Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (SATSO) çoğunluğunu sigorta ve aracılık hizmetleri ile finans sektörünün oluşturduğu 16. Meslek Komitesi, sigorta acentelerine yönelik çıkan yeni yönetmelikler ile ilgili çalışmalarından olumlu sonuçlar almaya başladı.

22 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe giren Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinde acentelerin aleyhine olan maddeler ile ilgili yoğun çalışma başlatan 16. Meslek komitesi 11 Ekim’ de resmi gazetede yayınlanan değişikliklerle sonuca giden yolda sektör adına önemli bir kazanım sağladı.

Konu ile ilgili 16. Meslek Komitesi’ni temsilen açıklamada bulunan Meclis Üyesi Oktay Topçu, “Yönetmeliğin resmi gazetede yayınlandığı tarihten bu yana yoğun çalışma başlatan 16. Meslek komitesi il delegeleri ile birlikte yönetmeliğe itiraz eden diğer oda temsilcileri ile TOBB ve Hazine Müsteşarlığı nezdinde yaptığı çalışmalar sonucunda teknik personel, yardımcı teknik personel ve müdürlerle ilgili hükümlerin uygulanması 30 Nisan 2015 tarihine ertelenmiştir. Acenteler için büyük yük getirecek olan tek düzen hesap planı ile ilgili uygulama ise kaldırılmıştı” dedi.

Meclis Üyesi Topçu, “Şimdi binlerce sigorta acentesine teknik personel yükü getirecek madde ve yine birden fazla şirketle çalışan sigorta acentesine hesapların ayrı ayrı tutulması gibi mali bir yük getirecek maddeye veya her ikisine birlikte sahip çıkan onaylayan kişi, dernek ve kurumlar, geçen süreci meslektaşlarımıza izah etmelidirler. Kanunsuz şekilde aracılık faaliyetlerde bulunan çantacılarla mücadele etmek herkesin görevidir. Sigorta acenteliği mesleğini yapan tüm sektör temsilcileri güvene dayalı çalışmaktadır. Ama çantacılar sigortacılığın güvenilirliğini zedelemektedir. Bu kanunsuzluğa aracılık edenler kısa süreli şahsi karları için tüm acenteleri ateşe atmaktadırlar. Sektörümüzü bunlara karşı korumalıyız” diye konuştu.