Sakarya’nın Taraklı İlçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gerçekleştirilen incelemeler sonucu tespit edilen yaşlı vatandaşlara yönelik olarak hazırlanan “Bakıma Muhtaç Yaşlılara Yerinde Hizmet Projesi” Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Verilen bilgide, proje için Taraklı SYD Vakfına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 105 bin 416 TL tahsis edildiği, bu kapsamda Taraklı merkez ve mahallelerinde 40 haneye temizlik hizmeti sunulacak. Taraklı SYD Vakfı Personeli tarafından hazırlanan Proje’nin 1 yıl süreceği, ilk 6 ay için hizmet alımı yöntemi ile hanelerin temizlik işlerinin temizlik şirketi tarafından karşılanacağı, vatandaşların hizmetten memnun kalması hâlinde hizmet alımı yöntemi ile projenin ikinci 6 ayda da sürdürecek.

Ayrıca yaşlı vatandaşların temizlik işlerinin görülmesi yanında, SYD Vakfı’ndan yardım alır durumdaki 2 vatandaşın, söz konusu proje ile istihdama kazandırıldığının altı çizildi. Proje kapsamında belli bir program dâhilinde hafta içi her gün iki temizlik işçisi ile günde iki ailenin ev temizliklerinin yapıldığı, çamaşırlarının yıkandığı söylendi. Proje ile yaşlı vatandaşların diğer sorunlarının çözümü için ihtiyaç anında Vakıf kanalıyla diğer kurumların da haberdar edileceği, böylece yaşlı vatandaşların daha iyi gözetilebilecek.