Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği (ÇİDER) 26 Aralık Cuma günü Orhangazi Kültür Merkezi’ nde Saat 14.00 de "Tüp Bebek Tedavileri Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Toplantısı" yapacak.

2002 yılından bu yana Türkiye genelinde faaliyet gösteren ve çocuk isteyen çiftlere destek veren (ÇİDER)’in konuğu Uzman Tüp Bebek Doktoru Yeditepe Hastanesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu olacak. Dernek Başkanı Sibel Tuzcu,“Çocuk sahibi olamama sorunları bazen çok basit nedenlerden olabiliyor ve tüp bebek tedavileri ulaşılmaz ve son nokta değil bir çözümün parçası olmalı, kişiler gözlerinde büyütmemeli. Biz halkın gözünde tüp bebek tedavileri hakkında yanlış bilinen her şeyi düzeltmeye çalışıyoruz. Tüp Bebek tedavisine ulaşılmaz bakmak yalnız Türkiye’ye özgü bir yaklaşım değil, 2012 yılının rakamlarına göre dünya da 90 milyon çift çocuk sahibi olmak için mücadele ediyor ” dedi.

Kısırlık tedavileri hakkında ayrıntılı bilgi verecek olan Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu toplantıya katılan konuklara tedaviler hakkında bilgiler verecek ayrıca raporlarını getiren hastaların evraklarını inceleyerek sorularını cevaplayacak.