Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Sakaryalı Salih Kılıç, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u makamında ziyaret etti.

Sakarya’nın sosyo ekonomik durumu üzerine değerlendirmelerin yapıldığı ziyarete SATSO Yönetim Kurulu üyeleri de iştirak ettiği ziyarette konuşan SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç engellilerin kaliteli istihdamına yönelik hazırlanan ve bir AB Projesi’nin Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile hazırlanmasını teklif etti.

Kılıç konuşmasının devamında projenin amacına değinerek “Projenin amacı, kayıtdışı istihdam sorunu hakkında toplumda farkındalık yaratmak, özellikle kayıtdışı çalışan engellilerle ilgili özel önlemler tasarlamak ve bu bağlamda sosyal taraflar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve ilgili kurumları işbirliğini güçlendirerek kayıtdışı istihdam sorunun çözümüne katkı sağlamaktır” dedi.

Kılıç söz konusu projeye Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığından memnuniyet duyacaklarını ifade ederek,“Sakarya sivil toplum örgütlenmesinde ülke genelinde ön sıralarda yer alan önemli bir il, bu bağlamda dernekleşme ve örgütsel harekette var olan potansiyeli bu tür önemli ve içerikli projelerle aktifleştirmek hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise söz konusu projenin sosyal sorumluluk anlamında üzerinde durulması gereken özel bir proje olduğunu ifade ederek işverenler ve çalışanlar nezdinde bilinçlendirme ve farkındalık yaratma bağlamında etkili ve faydalı olacağını belirtti.

Söz konusu ziyaret projenin hedefleri ve tahmini olumlu sonuçları üzerine değerlendirmelerin ardından sona erdi.