Serdivan Belediyesi “Çocuk Akademisi” ile Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdi. 10-14 yaş gurubundan 250 öğrenci 10 haftalık eğitimi tamamlayarak Çocuk Akademisi’nden mezun oldu.

Serdivan Belediyesi Kongre Salonu’nda düzenlenen törene aileleri ile birlikte katılan öğrenciler, sertifikalarını Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan aldı. Sertifika töreni öncesi musiki kulübü öğrencileri salondakilere küçük bir konser verdi. Konser sonrası bilgi yarışması ve mangala turnuvası düzenlendi. Başkan Alemdar yarışmalarda dereceye giren öğrencilere sertifikaları ile birlikte hediye takdim etti.

Törende konuşan Başkan Yusuf Alemdar, “Biz çocuklarımızın erken yaşlarda nitelikli bilgiye erişmeleri gerektiğine inanıyoruz ve onlara daha nitelikli bilgiyi alabilecekleri ortamları hayata geçiriyoruz. ‘Çocuk Üniversitesi’ seçim öncesi sözünü verdiğimiz ve seçim sonrası Serdivan Fikir ve Sanat Akademimizde ‘Çocuk Akademisi’ ile hayata geçirdiğimiz ilk projemiz. Bu gün hep birlikte Türkiye’de bir ilk olan bu projenin meyvelerini topluyoruz. Biz geleceğimiz için çocuklarımızı önemsiyoruz, önceliyoruz. Çocuk Akademisi bunun en önemli göstergesidir” dedi.

Çalışmalarını 10 farklı kulüpte gerçekleştiren Çocuk Akademisi’nde eğitimlerin alanında uzman eğitimciler tarafından verildiğini belirten Yusuf Alemdar, “Çocuklarımız burada nitelikli bilgiye ulaşırken hiç sıkılmıyor. Çünkü onlara bilgiyi oyun salonlarımızda ve oyun gruplarıyla veriyoruz. Yine çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamak için ‘Çocuk Kütüphanesi’ kurduk” diye konuştu.

Çocuk Akademisi’nde medeniyetin en önemli yapı taşlarının öğretildiğini ifade eden Alemdar, 10 hafta boyunca; öğrencilerin Osmanlı Türkçesi, Dil ve Yazı, Adab-ı Muaşeret, Siyer, Satranç, Musiki ve Geleneksel Sanatlar derslerini alarak evrensel bilgiye ve donanıma eriştiklerini; Bilim - Sanat ve Fikir, İngilizce, Matematiksel Zeka dersleriyle de beşeri ilimlerin işlendiğini söyledi.

Klasik eğitim müfredatının dışında Çocuk Akademisi’nde eğitimin oyunla, muhabbetle verildiğini ifade eden Alemdar, çocukların matematiği matematik alimlerinin icat ettiği mangala oyunuyla eğlenerek öğrendiklerinin altını çizdi.

Alemdar törende öğrencilere birde müjde vererek, çocuk akademisine katılan tüm öğrencilerle İstanbul’da müze ziyareti yapacaklarını söyledi. Başkan Yusuf Alemdar, Türkiye’de ilk olan ve geleceğin ilim adamlarını yetiştiren Çocuk Akademisi’nde aynı niyetle ve şevkle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.