Kısa süre önce Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile Tarihi Uzunçarşı için rehabilitasyon çalışması açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 28 Ekim Salı günü Orhangazi Kültür Merkezi’nde esnafın proje ile ilgili görüşünü alacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kısa süre önce Tarihi Uzunçarşı esnafı ile bir araya gelmiş ve yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalışılan tarihi adanın dönüşüm projesini esnafa açıklamıştı. Gerçekleştirilen toplantıda esnafa rağmen bu projeyi hayata geçirmeyeceklerini ve esnafın görüşünün önemli olduğunu ifade eden Başkan Toçoğlu, karar için tekrar toplanılacağını belirtmişti. Konu ile ilgili olarak Tarihi Uzunçarşı Yaşatma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Osman Bayrak yaptığı açıklamada, esnaf ile görüşmelerin devam ettiğini ve olumlu ya da olumsuz kararı 28 Ekim Salı günü saat 11.00’da, Orhangazi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplantıda açıklayacaklarını belirtti.

Hayata geçirilecek proje ile öncelikle tescilsiz yapılardaki doğrama uyumsuzlukları ve cephe oransızlıkları giderilecek. 14’ü tescilli olmak üzere toplam 74 bina üzerinde yenileme ve restorasyon hizmeti verilecek. Bölgenin yer kaplamaları ve kent mobilyaları için hazırlanan kentsel tasarım planı uygulanacak. Tescilli yapıların tarihi cepheleri restore edilecek.