Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, 29 Aralık 2014 tarihi itibariyle 71 bin 210 mükellefin borcunu yapılandırma başvurusunda bulunduğunu ve son günün 31 Aralık 2014 günü olduğunu açıkladı.

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı Kanun’la devletin vatandaşına, mükellefine yapılandırmayla ilgili yeni bir fırsat sunduğunu vurgulayarak, “Borcu olan mükelleflerimiz vergi dairelerine gelerek taksitlendirme yapabilirler. Bu yasa mükelleflerimizi ve iş dünyamızı rahatlatan bir yasa. Şu anda yoğun bir şekilde müracaatlar var. 29 Ekim 2014 tarihi itibariyle dilekçe ve internet başvuruları da dahil olmak üzere 71 bin 210 mükellefimiz bize başvuruda bulundu. Son gün 31 Aralık 2014 tarihidir. Mükelleflerimiz için önemli fırsatların sunulduğu bu kanundan yararlanmak için belirlenen başvuru süresinin bitmesine çok az bir zaman kaldığını hatırlatmak istiyoruz. Mükelleflerimizin bu fırsatı çok iyi değerlendirmeleri, daha sonra haciz, cebri takibat uygulamalarına maruz kalmamaları açısından son derece önem arz etmektedir" dedi.

Kanun kapsamında borçların yapılandırılması için teminat gösterilmesi şartının arandığını söyleyen ve başkan Yumbul, "6183 sayılı Kanun kapsamında tecil ve taksitlendirilmesi mümkün olmayan KDV, ÖTV gibi borçlar da yapılandırılmaktadır. Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı olarak bugüne değin, yapılandırma kapsamına giren alacak stokumuzdan 143 bin mükellefe isabet eden ve 1 milyar 251 milyon kısmından dilekçe ve internet yoluyla 71 bin 210 müracaat aldık. Toplam yapılandırılan tutar 380 milyon lira olmuştur. Başvuranların yapılandırma işlemlerini büyük oranda sonuçlandırdık. Yapılandırmada gerçekleşme oranımız, tutar bazında yüzde 30, mükellef bazında yüzde 41 olmuştur. Ayrıca yapılandırılan borçların taksitler halinde ödenmesine de imkan getirilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi üzerinden borçların kredi kartıyla ödenmesi kolaylığı sağlanmaktadır" diye konuştu.