AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Halit Doğan, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde yapıldı. Düzenlenen kongreye AK Parti MKYK üyesi Ahmet Demircan, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, delegeler ve partililer katıldı.

Düzenlenen kongrede konuşan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, ilçe teşkilatının yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra konuşan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri hep sancılı geçmiştir. 70’li yılların sonlarında bu ülkede 115 tur yapılmış olmasına rağmen, 2,5 yılda seçilemeyen bir Cumhurbaşkanlığı süreci yaşandı. Yine bizim hemşerimiz Ali Fuad Başgil’in Cumhurbaşkanı adayı olmak istemesine silah masaya koyularak, ’Ya Cumhurbaşkanlığı’ndan çekilirsin ya da bu silah seni yok eder’ tehdidi ile Cumhurbaşkanı adayı olmaktan geri çektirilmiştir" dedi.

MKYK Üyesi Ahmet Demircan ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, hükümetin yapmış olduğu hizmetler ve dış politika hakkındaki konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet ve gelir-gider hesap raporlarının okunmasının ardından raporlar ayrı ayrı oylandı. Yönetim kurulunun ibrası ve tanıtımın ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen isim Çarşamba İlçe Başkanlığı için mevcut başkan Halit Doğan’la tek liste halinde seçime gidildi.

Kongrede 421 delegenin 303 oy kullandı. 4 boş oy ile mevcut Başkan Halit Doğan 299 oy alarak güven tazeledi. Başkan Halit Doğan’ın Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Hasan Öneği, Şeref Çelebi, Hüseyin Dalgıç, Kerim Çakır, Ahmet Varol, İhsan Odabaş, Taner Özden, Mehmet Kır, Hatice Erdönmez, Servet Aydın, Adem Topçu, Adem Köksal, Emine Atmaca, Şenol Şen, Cihangir Özakçaylı, Hasan Özcan, Yüksel Bilgin, Ersin Sandıkçı, Mustafa Tercüman, Emriye Tekin, Yaşar Yıldız, Hasan Köse, Hüseyin Işık, Abdülkerim Çift, Hacıbey Arslan, Hüseyin Temiz, Bekir Araz, Hacer Sarıoğlu ve Erkan Karaca.