Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi sosyokültürel etkinlikler ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında ailelere “Anne ve Babaların Evdeki Davranışlarında Daha Bilinçli Olması” konulu seminer düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve Yazar Hasan Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Salih Livaoğlu, belediye çalışanları ve aileler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Başkan Taşçı’nın eşi Fatma Taşçı, “Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Birimimizin amacı toplumun dezavantajlı gruplarından önceliği bulunan kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve ihtiyaç sahibi insanların yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik gönüllü faaliyetleri kapsamaktadır. Doğurmanın annelik, doyurmanın babalık kabul edildiği günümüzde en ihmal edilen nokta çocuğun kişiliğini yoğurmaktır. Anne ya da baba olmanın bir stajyerlik dönemi olmadığından biz kendi çocuklarımızla birlikte anne - baba olmayı öğreniyoruz ve onların da ilk öğretmenleri oluyoruz. Çocuk yetiştirmeyle ilgili ne kadar çok şey bilirsek bilelim, bu konuda ne kadar çok kitap okursak okuyalım toplumsal bir tabir olarak çok fazla duymaya başladığımız ‘üniversite bitirerek dünyaya gelen’ çocuklarımız karşısında bilgilerimizi daima tazelemeye ve yenilerini öğrenmeye ihtiyacımız var. Çünkü anne ve babalar olarak bizler mutlu çocuklardan, sağlıklı bireylerden oluşan bilinçli bir toplum inşa etmede en önemli role sahibiz” dedi.

Aile bireylerinin arasındaki iletişimin unutulduğu bir süreçten geçildiğini belirten Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Salih Livaoğlu, “Toplumun temelini oluşturan aile kavramının, aile bireyleri arasındaki iletişimin ve bireylerin birbirlerine karşı sorumluluklarının unutulduğu bir süreçten geçmekteyiz. Anne ve baba olarak bu anlamda sorumluluklarımızı ve davranış biçimlerimizi yeniden gözden geçirip, uzman bakışıyla yeni bir yol haritası çizmek zorunda olduğumuz bir gerçektir. Atakum Belediyesi olarak kültür, sanat ve eğitimin eksik olduğu bir şehirciliğin kendisini tamamlayamadığı görüşünü şiar edilen bir yönetim anlayışında olduğumuzu bilmenizi isteriz. Mutlu insanlar, mutlu şehirler sloganından yola çıkarak düzenlenen bu seminerin hepimize faydalı olmasını temenni ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yazar Hasan Yılmaz, “Anne ve babaların evdeki davranışlarında daha bilinçli olması” konulu sunum yaptı. Seminerde Yılmaz, sınav başarısında ve kişilik gelişiminde baba desteğinin önemine değindi. Babanın güçlü bir rol model olduğunu ifade eden Yılmaz, “Çocuğun kendinse güven kazanmasında çoğu zaman anneden daha etkilidir. Motive edici gücü daha yüksektir. Çocuğun annesinin sevgi ve ilgisinden emindir. Baba için durum farklıdır” ifadelerini kullandı.