Atakum Kent Konseyi ve Amisos 55 Engelliler Kulübü tarafından, ilçede engelliler konusunda farkındalığın artırılması için “Beni Fark Eder Misin” isimli proje başlatılması kararı alındı.

Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, Yaşam Park’ta faaliyetlerini sürdüren Amisos 55 Engelliler Kulübü’nü ziyaret etti. Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Başkanı ve Amisos 55 Engelliler Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar, Atakum’da yaşayan engellilerin yapmış oldukları spor ve sanatsal etkinlikleri konusunda Doç. Dr. Bekir Şişman’a bilgiler verdi. Ziyarette engelliler yağlı boya, resim takı tasarımı ve nikah şekeri gibi çalışmalarının yanı sıra boccia sporundan da örnekler sundular.

Daha sonra Doç. Dr. Bekir Şişman, Mehmet Yaşar ile birlikte ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başlatacakları “Beni Fark Eder Misin” projesi hakkında görüş alışverişinde bulundu. Proje kapsamında Atakum ilçesinde bulunan ortaokullar ve liseler ziyaret edilecek, engellilerin farkındalığının artırılması için çalışma yapılacak.

Doç. Dr. Bekir Şişman projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Atakum’daki ortaokullar ve liselerle ilgili bir projemiz var. İnşallah 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle projemizi başlatacağız. Farkındalık oluşturma, bilinçlendirme yapma, okulda öğrencilerle engellilere karşı bakışını biraz daha etkilemek, olumlu anlamda değiştirmek için bir proje hayata geçireceğiz. Bu anlamda hepimizin muhtemel potansiyel engelli olabileceği bilincinin de toplumda oluşturmak istiyoruz. O nedenle bu projemizi başlatacağız. Engellilerimizin buradaki çalışmalarına yönelik olarak duyurma, teşvik etme, onura etme anlamında sık sık bir araya geleceğiz. Engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını bizde bu anlamda ilgili olacağız” dedi.