Yazar Sinan Yağmur, Samsun’un Atakum ilçesinde hayranlarıyla buluştu.

Atakum Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen söyleşide Samsunlularla buluşan Yazar Sinan Yağmur, kendisini izlemeye gelenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Tasavvuf, Mevlana ve Hz. Muhammed’in yüce ahlakı üzerine konuşan ve konuşmasını şiirlerle süsleyen Sinan Yağmur, Samsun’a ve özellikle de Atakum ilçesine aşık olduğunu dile getirdi.

Yalı Kafe’de düzenlenen söyleşide Sinan Yağmur, 30 yıl önce gördüğü bir rüya ile Kırşehir’den Konya’ya gittiğini ve burada Mevlana-Şems ilahi aşkını teneffüs ettiğini belirterek, tasavvuf, Mevlana ve Hz. Muhammed’in yüce ahlakını şiirlerle anlattı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı söyleşiye üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Atakum Belediyesi’nin son dönemde kültürel anlamda büyük atılımlar yaptığını ifade eden Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İlçemiz, çevre illerden ve ilçelerden senede 10 bin nüfusun göç ettiği bir yaşam merkezi. Sürekli artan nüfusu, farklı kültürlerin buluşma noktası olması nedeniyle sorumluluğumuz daha da artıyor. Türkiye’nin 25 şehrinden büyük olan Atakum ilçesini kültür ve sanat etkinliklerinde Karadeniz Bölgesi’nin yıldızı haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe doğru da hızla ilerliyoruz. Bu akşam yine farklı bir etkinlikte değerli bir yazarımızı ağırlamanın, hemşehrilerimizi bu etkinlikte buluşturmanın keyfini yaşıyoruz” diye konuştu.

Yazar Sinan Yağmur, söyleşisinin ardından imza günü gerçekleştirerek okuyucularıyla bir araya geldi.