Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde akademik kariyer yapmak üzere bugün ayrılacağı Genel Sekreterlik görevi öncesi veda mesajı yayınladı.

Genel Sekreterlik görevinden Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde akademik kariyer yapmak üzere kendi isteği ile bugün görevden ayrılacağını duyuran Uzm.Dr. Hasan Rıza Aydın, veda mesajı yayınlayarak 2 yılda Samsun’da güzel işler yaptığını söyledi.

Aydın, “Genel Sekreterliğimizin kurulmasıyla birlikte sağlık hizmet sunum sürecini en iyi şekilde yürütme ve yönetme gayretiyle birliğimize bağlı tüm sağlık tesislerimizde sağlık hizmetinin nitelikli, hızlı ve kolay ulaşılabilirliliğini sağlamak için yoğun çalışmalar yaptık” dedi.

2 yılda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın, “Keyifli doğum üniteleri, gebe okulu, ağrısız doğum, bebekleri yoğun bakımda tedavi gören annelerimiz için anne misafirhaneleri, refakatçi misafirhaneleri, 24 saat anjiyo hizmetleri, dijital röntgen hizmetleri, yanık merkezi, palyatif bakım merkezi, onkoloji hizmetleri, CyberKnife cihazı, algoloji hizmetleri, evde bakım hizmetleri, toplum ruh sağlığı merkezleri gibi hizmetlerimiz ile hep daha iyisini yapmaya çalıştık. Başarıya ulaşmanın ekip çalışmasıyla çok daha kolay ve etkin olacağı bilinciyle çalışma arkadaşlarımızla sürekli istişarelerde bulunduk. Yerinde incelemeler yaptık. Tüm bu yaptığımız çalışmalarla Genel Sekreterliğimizi Karne Kriterleri Değerlendirme sıralamasında 34. sıradan 6. sıraya yükseltmeyi başardık. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun kurulması ile hedeflenen mali dengeler ve tasarruf konusunda da Genel Sekreterliğimiz istenilen hedeflere ulaşmıştır” diye konuştu.

Bugün görevi bırakacağını ifade eden Aydın, “Genel Sekreterlik görevimden Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde akademik kariyer yapmak üzere kendi isteğimle 15 Aralık tarihi itibariyle ayrılacağım. Yaptığımız tüm bu güzel hizmetlerin herhangi bir aksaklığa uğramadan devam edeceğinden şüphem yok. İki yılı aşkın süre içerisinde Samsun’da görev yaptım. Başta sizler olmak üzere herkesten hakkını helal etmesini diliyor, herkese hakkımı helal ediyorum. Bu başarının ve değişimin sağlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı ayrı ayrı yürekten kutluyor başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.