Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören Azeri öğrencilerin yaşadıkları sorunların çözümüne ilişkin yürütülen proje kapsamında gerçekleşen ziyarette eğitim müşaviri Doç. Dr. Nesibova, Samsun’daki 250 Azeri öğrencinin taleplerini Başkan Yılmaz’a iletti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt dışı öğrencilerden sorumlu yetkililerinin de bulunduğu ziyarette Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Samsun’daki Azeri öğrencilerle yaptığı görüşmeden söz ederek, şehirde yaşadıkları sorunlarla ilgili bilgi verdi. Samsun’un Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri Sumgayıt ile kardeş olması sebebiyle Karadeniz’in başkentine büyük önem verdiklerini ifade eden Doç. Dr. Nesibova, öğrencilerinin talep ve beklentilerinin karşılanması noktasında Başkan Yılmaz’dan destek istedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise gerekli çalışmaların başlatılması için bürokratlarına talimat verdi. Büyükelçilik heyetine Samsun ile ilgili de bilgi veren Başkan Yılmaz, öğrenciler konforunu yükseltmek için gereken adımların atılacağını kaydetti.

Ziyarette Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Nesibova, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’a yöresel halılarını anımsatan el dokuma halı minyatürü, Başkan Yılmaz ise Doç. Dr. Nesibova’ya işlemeli tabak hediye etti.