Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Şu anda olan mevcut sistemde iki başlılık var. İki başlılığın olduğu yerde istikrar da olmaz kalkınma hamleleri de yapılamaz. 16 Nisan’da vesayet odaklarının o karanlık düzeni yıkılacak" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türk Telekom Samsun Bölge Ana Bayi Yetkilisi Adnan Varol ve Türk Telekom personelinin sabah kahvaltısında misafiri oldu. Başkan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, referandum da halkoyuna sunulacak olan yeni hükümet sistemi ile ilgili olarak görüşlerini ifade ederek, 16 Nisan’da devlet yönetiminin ayağındaki prangaları çıkartacak, ülkenin hızlı kalkınmasını sağlayacak yeni bir sistemin halkın onayına sunulduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, "Türkiye, Menderes döneminden itibaren bütün tek parti iktidarları döneminde kalkınmada zirve yapmış. Koalisyon gelmiş dip yapmış. Demirel 60’lı yıllarda tek başına iktidara gelmiş, ülke fırlamış gitmiş. 70’li yıllarda koalisyon, gene dip yapmışız. 80’ler Özal gelmiş tek başına yine zirve yapmışız. Sonra yine koalisyon yine geri kalmışız. 2002’de tek başına Recep Tayyip Erdoğan gelmiş ülkenin durumu ortada. Yeniden bir koalisyon olursa başımıza gelecekleri geçmişte yaşadıklarımızdan biliyoruz. Rakamlar yalan söylemez. Türkiye’nin tek başına iktidarlarla olduğu dönemlerde koalisyon dönemlerine göre iki misli büyümüşüz ve zenginleşmişiz" diye konuştu.

“Vesayet odakları fırsat kolluyor”

Yargılanamayan Cumhurbaşkanının ilk defa bu sistemle yargılanacağını belirten Başkan Yılmaz, “Bu zamana kadar yargılanmış bir cumhurbaşkanı yok. Bir tek Celal Bayar 1950’de yargılandı. Onun dışında yargılanmış bir cumhurbaşkanı yok. Ama bir başbakan ben yarın burayı kaybettiğimde başıma bir iş gelir diye korktuğu sürece doğru düzgün bir iş yapabilir mi? Kararlı olabilir mi? Bir kere iki başlılık bir problem. Mevcut sistemde vesayet odakları var. Şu an fırsat kolluyorlar. Milletimizin devletimize ve hükümetimize olan desteği biraz azalsın hemen ortaya çıkarlar ve yapabilecekleri her türlü kötülüğü yaparlar. Onlar 16 Nisan’da sadece Türkiye’nin yönetim sisteminin değil, yıllardır istismar ettikleri, istedikleri gibi kullandıkları bir düzenin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu çok iyi biliyorlar. Artık vesayet odaklarının, iki başlılığın hallolması gerekli. Bir diğeri de istikrarsızlık. İstikrarsızlık çok kötü bir şey. Eğer bir ülkede siyasi istikrar yoksa siyaseten hükümetin kurulmasında bazı güçlükler varsa ve bu hükümet yıkılır diye bir kanaat varsa dünyanın hiç bir ülkesinin yatırımcısı gelip Türkiye’ye yatırım yapmaz. Bunun en güzel örneği işte Türk Telekom. Telekom’un pay sahipleri neden bu kadar büyük bir yatırım yaptılar sanıyorsunuz. Çünkü AK Parti’nin uzun soluklu bir iktidar olacağını düşünerek geldiler ve yatırım yaptılar. Bir ülkenin kalkınma hamleleri siyasi istikrarsızlık varsa kesinlikle olmaz" şeklinde konuştu.