Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, “Kenan Şara, inanılmaz badireler atlattı ama devletin menfaatlerinden, belediyenin çıkarlarından ve Samsun halkına hizmet etmekten taviz vermedi” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı son toplantısı Belediye Ek Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapıldı. Gündem maddeleri görüşmeleri öncesi söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, geçirdiği kalp krizi sonucu 59 yaşında hayatını kaybeden eski Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara hakkında konuştu.

Şara’nın Samsun’da değişim ve dönüşüme yardımcı olduğunu söyleyen Başkanvekili Turan Çakır, “Dostum ve ağabeyim diyebileceğim Kenan Şara’yı kaybettik. 12-13 yıl Büyükşehir Belediyesi’nde çok üst düzeyde hizmet yapmış bir bürokrat idi. Tanıyan tanımayan olduğu kadar seveni ve sevmeyeni muhakkak olacaktır. Ama ben şahsen Turan Çakır olarak kendisi ile 10 yılı aşkın mesai arkadaşlığı yaptığımı ifade edebilirim. Bu süre içerisinde onun işine olan sadakati, milletine olan hizmet etme aşkı ailesinin de önündeydi. Millete olan hizmet aşkını ve devlete olan borcunu yaparken ister istemez karşısında duruş gösteren ve muhalefet gösteren kişiler şehirde farklı algılar oluşturmaya çalıştılar. Başarılı olan oldu, olamayan oldu. Sonuçları itibariyle 12-13 yıl Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik yaptı, süreç içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, meclis üyeleri ve bürokratlarla birlikte hakikaten Samsun’daki değişim ve dönüşüme çok yardımcı oldu” diye konuştu.

“SAMSUN BİR DEĞERİNİ KAYBETMİŞTİR”

Kenan Şara’nın birçok badireler atlattığını söyleyen Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, “Tanıyanlar onu bilir. Dost ve arkadaş canlısı bir insandı. Ben ona her zaman ‘Kenan bey’, o da bana ‘Turan bey’ ya da ‘Sayın başkan’ diye hitap ederdi. Bugün hakikaten ona ‘ağabey’ diye ifade etmem gerektiğini düşünüyorum. Herkese ağabeylik yapmıştır. Maalesef tanımayan insanımız farklı gözle bakabilir, bakılıyor idi de. Sonuçları itibariyle de biliyorsunuz 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce genel sekreterlik görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Ama bugünkü cenaze töreni bize, onun Samsun için önemli olduğunu, insanın bilgi birikimi olan, iş becerisi olan insanı hakikaten hepimizin özleyeceğinin bir göstergesiydi. Samsun bir değerini kaybetmiştir. Dostları da çok değerli arkadaşını ve dostunu kaybetti. Kenan Şara, A Takımı operasyonu, Samsunspor’la alakalı olan süreç, saldırıya uğradı ve yaralanma hadiseleri yaşadı. Yani inanılmaz badireler atlattı. Ama devletin menfaatlerinden, belediyenin çıkarlarından ve Samsun halkına hizmet etmekten taviz vermedi. Samsunumuz değerli bir evladını kaybetmiştir. Bundan dolayı üzüntümüz üst sınırdadır. Ailesine, yakınlarına baş sağılığı diliyorum. Allah mekanını cennet etsin. İnşallah onunla hepimiz cennette buluşuruz” şeklinde konuştu.

Turan Çakır’ın konuşmasının arından meclis 40 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Gündem görüşmeleri sonrasında meclis sona erdi.