Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, Atakum sahil düzenlemesi için yapılan yolun trafik için olmadığını, acil girişler için yapıldığını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Atakum sahilinde yaptığı sahil yolu çalışmalarıyla ilgili bazı sivil toplum kuruluşlarının “kıyı tahribatına yol açtığı” gerekçesiyle Samsun 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı dava sonucu yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Turan Çakır, Atakum sahil çalışmalarındaki yolun trafik için kullanılmayacağını, sadece itfaiye ve cankurtaran gibi araçların acil girişleri için kullanılacağını ifade etti.

“SAHİLDEKİ YOL ARAÇ TRAFİĞİ İÇİN DEĞİL, ACİL GİRİŞ İÇİN YAPILIYOR”

Mahkemeye haklı gerekçelerini sunduklarını ifade eden Çakır, “Orada daha önceki açıklamalarımız sahildeki yolun tamamının ısrarla trafik yolu olmadığını vurguluyoruz. Trafik yollarının belli standartları var. İmar planlarındaki 7 metre ve altındaki yollarda trafik yolları değil. Dolayısıyla biz oranın bilimsel anlamda trafik yolu olmadığını, sadece buranın itfaiyeye ve cankurtaranlarla ilgili acil girişler için yapıldığını söylemeye çalışıyoruz” dedi.

Sahil yolundaki çalışmaları tamamlayacaklarını ifade eden Çakır, “Sahildeki yapılaşmalar belli bir kıstaslara bağlıdır ve onların dışında o yapılaşmaları sağlayamazsınız. Mahkemenin ve karşı taraftaki itiraz edenlerin dilekçelerinde bunun üzerine kurmaya çalışıyorlar. Yani ‘Siz burada ulaşım yolu oluşturdunuz’ diyorlar. Biz burada ulaşım yolu oluşturmadık. Biz burada sahilden binalara, evlere hatta sosyal tesislere acil ihtiyaç ile ilgili bir yol oluşturduk. Biz de savunmamızı bu yönde devam ettiriyoruz. Biz sahil yolu ile ilgili çalışmalarımızı kış sezonu olduğu için belli bir oranda durdurduk ama onun dışında oradaki süreci tamamlayacağız” diye konuştu.