Samsun Müftülüğü tarafından çocuk ve gençleri camilere çekmek için başlatılan çalışma kapsamında Bafra ilçesinde Bahçeli Camisi yanına ilk gençlik merkezi açıldı.

Samsun’un Bafra ilçesinde Bahçeli Camisi Derneği tarafından gençlik merkezi açıldı. Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan gençlik merkezinin açılışı Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından yapıldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, "Camilerimize gençlerimizi, çocuklarımızı çekmek için cami mekanlarımızın yakın yerlerde sportif merkezler, çocuk oyun merkezleri, odaları yapmaya karar verdik. İlkini burada açıyoruz" dedi.

Öztürk şöyle konuştu: "Camiye gelen cemaatimiz bizim yıllardır gelen cemaatimiz. Dolayısıyla biz camide olmasak bile onlar gelmeye devam edecek. Biz yeni bir cemaat bulmak istiyoruz. Bu cemaati sokaklardan toplayacağız, bu cemaati evlerden toplayacağız, bu cemaati spor tesislerinden toplayacağız. Bu cemaati kahvelerden, meyhanelerden toplayacağız. Dolayısıyla bunun için de camilerimize yakın mekanlarda gençlik merkezleri açıyoruz ve kuruyoruz. Çocuklar için çocuk odaları yapıyoruz. Gençler için sportif faaliyetlerin yapılacağı merkezler yapacağız. Bunların daha genişini yapacağız. Gençlerimizi buraya kadar getirdikten sonra, bundan sonrası kolay. Biz kendimize farklı ve yeni bir cami cemaati kurmak istiyoruz."

Açılış sonrası gençlik merkezinde incelemelerde bulunan protokol, öğrencilerle sohbet etti. Açılış, Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Salih Uçar ve Cami Derneği tarafından yapılan ikramla son buldu.