Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Samsun’u herkesin çalışmaya ve üretmeye istekli olduğu bir şehir olarak kılmalıyız. Ancak böyle ilerleyebiliriz” dedi.

Canik Belediyesi Kasım ayı ilk meclis toplantısı Başkan Osman Genç başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Başkan Genç, şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda Samsun’un yarışın içerisinde olabilmesi için herkesin bu şehir için çalışması gerektiğini söyledi. Genç, "Samsun’u herkesin çalışmaya ve üretmeye istekli olduğu bir şehir olarak kılmalıyız. Ancak böyle ilerleyebiliriz. Yeni Türkiye, yeni güç iyi anlaşılmalıdır. Artık dünyada yeni şehirler oluşuyor. Buna biz öncülük ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"SAMSUN HEPİMİZİN ŞEHRİ"

Dünyanın ve şehirlerin hızlı bir şekilde geliştiğine işaret eden Başkan Genç, "Şehirlerin sürekli kendilerini yenilediği, geliştiği günümüzde asla kabuğumuza çekilemeyiz ve dar düşünme gibi bir lüksümüz yok. Dar düşüncede olan insanlar yumurta içinde civciv gibidir. Onlar zannederler ki bizim dünyamız bu yumurtanın içi. Halbuki gaganızı vurup dışarı çıksanız güneşi, dünyayı göreceksiniz. Yani Samsun’un ötesinde, dünyada neler oluyor iyi analiz etmeliyiz. Kimse Samsun’la ilgili bize sana ne diyemez. Çünkü bu şehir hepimizin şehri. Dolayısıyla bu şehirle alakalı hepimizin ve herkesin laf söyleme hakkı vardır" diye konuştu.

"ORTAK AKILLA DAHA İLERİYE"

Samsun’un, dünya şehirleriyle rekabet edebilecek avantajlarının iyi tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Genç, şunları söyledi: "Şehrimizde ulaşım ve coğrafi konum başta olmak üzere çok önemli avantajlar vardır. Bunları iyi değerlendirmemiz lazım. Hükümetimizin de desteğiyle şehrimizi valisi, belediye başkanları, bürokratları, sivil toplum örgütleri ile birlikte ortak akılla bulunduğu yerden çok daha ileriye hep birlikte götürebiliriz. Canik Belediyesi olarak bundan sonra da Samsun’un ileriye gitmesine yönelik projeler üretmeye devam edeceğiz."