Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçede yapımı süren Mehmet Akif Ersoy Eğitim Kampusü içerisindeki Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin uluslararası bir eğitim yuvası olacağını belirterek, "Buraya Orta Asya’dan, Balkanlardan, Kuzey Afrika’dan öğrenci gelecek. Samsun uluslararası bir eğitim kampusüne kavuşuyor" dedi.

Canik Belediyesi tarafından arsa tahsisi gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy Eğitim Kampusü inşaatı sürerken, Başkan Osman Genç, Mehmet Akif Ersoy İmam-Hatip lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Genç ile birlikte kampus içerisinde incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında dernek başkanı Mustafa Genç’ten bilgi alan Başkan Osman Genç, Samsun’a dış ülkelerden öğrenci çekecek uluslararası bir eğitim kampusü kazandırmaktan onur duyduklarını söyledi.

Canik’e biri Samsun’un ilk özel üniversitesi olmak üzere 14 yeni eğitim yuvası kazandırdıklarına işaret eden Osman Genç,"Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi sadece Canik değil, Samsun ve Karadeniz Bölgesi için çok önemli. Burası camisi, kütüphanesi, kültür merkezi, yurtları, anaokulu ve spor salonu bulunan 80 derslikli Türkiye’nin en modern ve en büyük imam hatip lisesi olacak. Buraya Orta Asya’dan, Balkanlardan, Kuzey Afrika’dan öğrenci çekeceğiz. İlim öğrenecekler. Bizim kültürümüzü öğrenip kendi ülkelerine taşıyacaklar. Burada bir ilim yuvası yapılıyor" diye konuştu.

Her şeyin eğitimden geçtiğini söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplumları ayakta tutan ve onları geleceğe taşıyan hiç şüphesiz eğitimdir. İlçemizde eğitimin kalitesinin artması için okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi noktasında elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda arsa tahsisini yaptığımız Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi modern ve çağdaş bir eğitim yuvası olarak geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın eğitimli bireyler olarak yetişmesinde aktif rol alacak. Çevre düzenlemesini yapıyoruz. İnşallah okulumuz bir ay sonra eğitim öğretime başlayacak"

Okulun eğitimde ihtiyaç duyulan bütün alanları kapsayacak bir kompleks olarak planlandığını açıklayan Genç, şunları söyledi: "Kalkınmada eğitimin öneminin farkındayız. İlçemizde eğitime verdiğimiz önem ve bu yönde yaptığımız çalışmalar ile eğitimin kalitesini artırmak ve başarı çıtamızı yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Gençleri yetiştirmek için okullarımızın fiziki şartları çok önemli. Yapılacak olan bu lise burada okuyacak olan çocukların daha iyi yetişmelerine çok önemli fırsatlar oluşturacak. Buradan kendi değerlerine hizmet edecek öğrenciler yetişecek. Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin hayata geçmesinde başta iş adamı hayırsever Galip Öztürk olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz eğitimine hayırlı olsun."

Kampus hakkında bilgi veren Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Genç ise, inşaat çalışmalarının yüzde 30’a yakın kısmının tamamlandığını belirterek, lisenin toplam bin 980 metrekare alan üzerine 9 kat inşa edildiğini ve bundan sonraki kısmının Milli Eğitim Bakanlığı’na devredileceğini söyledi. Uluslararası nitelikte olacak Mehmet Akif Ersoy Eğitim Kampusü’nün içerisinde 80 derslikli lise, 370 kişilik öğrenci yurdu, 8 laboratuvar, 750 kişilik konferans salonu, bölge kütüphanesi, etüt odaları, uluslararası standartlarda kapalı spor salonu olacak.