Canik Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Ücretsiz Sinema Günleri" devam ediyor.

Canik Belediyesi’nin düzenlediği Sinema Günleri yoğun ilgi görüyor. Canik Kültür Merkezi’nde devam eden ve 9 Kasım’da sona erecek olan Sinema Günleri’nin 3. gününde Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar da vatandaşlarla birlikte "120" adlı filmi izledi. Türk tarihinin en dramatik olaylarından olan 93 Harbi sırasında orduya cephane taşırken dönüş yolunda tipiye ve eksi 13 derece soğuğa dayanamayarak ölen 120 çocuğun acı hikayesinin anlatıldığı filmi izleyenler oldukça duygulandı.

Komedi, çocuk, aile ve aksiyon türü filmlerin gösterime sunulduğu Sinema Günleri’nin 7’den 77’ye genç, yaşlı her yaştan sinemaseveri buluşturduğunu belirten Başkan Osman Genç, "Sanatı Caniklilerle buluşturuyoruz. Canik halkımız daha önce görme fırsatı yakalayamadıkları birbirinden değerli yapımları izleme imkanı buluyor. Sinema Günleri’nde vatandaşlarımız ailesi, çocukları, eşi ve dostuyla beraber bir araya gelerek farklı ve keyifli bir gün yaşıyor" dedi.

Filmi izleyen vatandaşlar da böyle bir etkinlik düzenlediği için Başkan Genç’e teşekkür etti. 9 Kasım’da sona erecek Sinema Günleri kapsamında öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere günde iki film sahneleniyor.