Kurban Bayramı’nda Bangladeş, Çad ve Somali’de biri şadırvan olmak üzere 10 adet su kuyusu açan Canik Belediyesi, bu ülkelerin fotoğraflara yansımalarını 20 Kasım’da düzenlenecek "Yaşamın Kıyısında İnsan ve Umut" konulu sergiyle görücüye çıkaracak.

Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan ve özellikle çocukların ölümüne yol açan susuzluk problemini dikkate alarak İnsani Yardım Vakfı ile birlikte Kurban Bayramı’nda gerçekleştirdiği Bangladeş gezisinde biri şadırvan olmak üzere 10 adet su kuyusunu hizmete açan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu ülkenin bilinmeyen yüzünü fotoğraflarla yansıtacak. 29 Kasım Cumartesi günü Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek "Yaşamın Kıyısında İnsan ve Umut" konulu sergide Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun İHH Başkanı Ömer İdris Akdin ve İHH gönüllüsü Muhammet Erkan Bülbül’ün objektiflerinden Bangladeş ve Orta Afrika ülkelerinin ilginç fotoğrafları yer alacak.

DİKKATLER BANGLADEŞ’E ÇEKİLECEK

Kurtuluş Savaşı’nda kollarındaki bilezikleri göndererek Türk milletinin yanında yer alan kardeş ülke Bangladeş’e dünyanın dikkatini çekmek amacıyla düzenlenen sergiyi anlamlı bulduklarını belirten Başkan Osman Genç, "Kurban Bayramı’nda gittiğimiz Bangladeş’te 6 günlük ziyaretimiz boyunca su kuyularını açmamızın yanında birçok temasımız oldu. Oradaki kardeş insanlar bizleri inanılmaz sıcak karşıladı. Gönül bağımız olan Bangladeş gezimizi düzenleyeceğimiz sergiyle Samsun halkına yansıtmayı, oradaki yaşam koşullarını göstermeyi ve dünyanın dikkatini Bangladeş’e çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.

ARAKAN DRAMI FOTOĞRAFLARA YANSIDI

Sergide, Bangladeş yaşantısının yanı sıra Arakan Müslümanlarının dramını anlatan fotoğrafların da yer alacağına işaret eden Başkan Genç, "Biz Bangladeş’e 10 adet su kuyusu açarak oradaki Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı susuzluk sorununu gidermeye bir nebze de olsa katkıda bulunduk, ancak görevimizin bununla sınırlı olmadığına inanıyoruz. Oradaki kardeşlerimizin içinde bulunduğu zor yaşam koşullarını, özellikle Arakan kampında gördüğümüz yürek burkan manzaraları dünya kamuoyuyla paylaşmak istedik. Dünyanın gözleri önünde Arakan’da müthiş bir dram yaşanıyor. Toplam 500 bin Arakanlı Müslüman Bangladeş’te kamplarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Gittiğimiz 100 bin kişilik kampta 8 ile 12 kişilik aileler 5 metre karelik yerde yaşıyor. ’Yaşamın Kıyısında İnsan ve Umut’ sergimiz bu anlamda anlam taşıyor" diye konuştu.