Samsun’da üniversitede öğrenim gören 300 gencin gönüllü olduğu "Kalplere Hicret" Projesi kapsamında, Türkiye’ye sığınan ve Samsun’da yaşayan mültecilerle Samsunlu gönüllü aileler "kardeş" olacak.

Canik Belediyesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin gönüllü olduğu "Kalplere Hicret" Projesi ile Türkiye’ye sığınan mültecilere el uzatıyor. Proje kapsamında farklı sebeplerle Samsun’a gelen ve kültür-dil farklılığı nedeniyle toplumla kaynaşma problemi yaşayan sığınmacılar için Samsun’daki gönüllü ailelerle "kardeşleştirme" çalışması yapılacak. Projeye göre seçilen 100 mülteci aileye 100 Samsunlu aile kardeş olacak.

“KARDEŞLERİMİZE EL UZATIYORUZ”

Sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Ülkemize sığınan mülteci kardeşlerimiz, toplumun önemli bir yarasıdır. Samsun’a iltica etmiş kardeşlerimize bir el uzatmak; bu sorunu Samsun kamuoyu, daha da ötesi Türkiye kamuoyuyla paylaşmak, aleyhte yapılan bir takım propagandaların önüne geçmek istedik" dedi.

ENSAR-MUHACİR İLİŞKİSİ

Projenin, Hz. Peygamber dönemindeki Ensar-Muhacir ilişkisiyle ortaya koyma gayreti olduğunu ifade eden Genç, "Bu proje sayesinde inşallah kardeş aile olacak olan Samsunlu hemşehrilerimiz uzatacakları elle mülteci kardeşlerimizin sıkıntılarını çözmenin yanında, onların topluma uyma problemlerini de giderecektir" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ ŞEHİRLE BULUŞACAK

Kardeşlik sürecini programla sınırlı tutmayıp, devamlılığını sağlayacak bir adım atmak istediklerini de dile getiren Genç, "Özellikle bu dönemde adı şiddet ve sokak eylemleriyle anılan üniversite gençliğinin insanlığa katkı sağlayacak eylemler içerisinde bulunmasını sağlamanın toplumsal barışın tesisi noktasında önem arz ettiği kanaatindeyiz. Programa gönüllü olarak katılacak öğrenciler, proje sonrasındaki süreçte de bu ailelerle diyaloglarını sürdürerek maddi-manevi ihtiyaçlarının temini noktasında katkı sağlayacaklardır. Bu proje sayesinde üniversite gençliği de şehirle buluşacak" şeklinde konuştu.