Samsun’un Çarşamba ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Belediye Meydanı’nda program düzenlendi.

Programa Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ünal, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, özel eğitim ve rehabilitasyon kuruluşları ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra açıklamalarda bulunan Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kerim Deniz, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaşların topluma kazandırılması amaçlanmaktadır. İlçemiz sınırları içerisinde yaklaşık 15 bin engelli vatandaşımız yaşamaktadır. Engellilik; doğuştan ya da kaza veya uzun süre bir hastalık sonucu oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır. Bugün sağlık, eğitim, istihdam sosyal güvenim ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel sorunlarda engelli vatandaşlarımız içinde büyük fırsat eşitsizliği yaşanmaktadır. Bu sorunların bir an önce çözüme kavuşması dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kutlu olmasını dilerim” dedi.

Belediye Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından İlçe Kaymakamı Caner Yıldız ve beraberindeki protokol üyeleri Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği’ne ziyarette bulundu. Ziyarette İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladığını ifade ederek, “Engelli vatandaşlarımızın her platformda sesini duyurmak için yaptığı çalışmalarda bizler de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu.