Canik Belediyesi ile Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen "2015 Yılında 2015 Mutlu Çocuk" Projesi kapsamında Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası’ndaki kimsesiz çocuklar doyasıya eğlendi. Miniklerle adeta çocuk olan Başkan Osman Genç, onlarla bowling oynadı, çarpışan otoya bindi.

Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası’ndaki kimsesiz çocuklar, doyasıya bir gün yaşadı. "2015 Yılında 2015 Mutlu Çocuk" Projesi kapsamında Piazza AVYM Oyun Alanı’nda eğlenen çocuklara Canik Belediye Başkanı Osman Genç de eşlik etti. Samsun Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ile Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası Müdürü Recep Mızrak’ın da çocukları yalnız bırakmadığı etkinlikte, Başkan Genç, kimsesiz çocuklarla bowling oynayıp, çarpışan otoya binerek onların mutluluğuna ortak oldu.

"ÇOCUK GÜLERSE DÜNYA GÜLER"

Oyun alanında bulunan değişik oyun gruplarında doyasıya eğlenerek farklı bir gün yaşayan kimsesiz çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Başkan Genç’in kendileriyle bir arada olmasından mutluluk duyan kimsesiz çocuklar, Başkan amcalarına sevgi gösterisinde bulundu. Amaçlarının geleceği oluşturacak çocukları mutlu etmek olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Çocuk gülerse dünya güler. Biz de bu bilinçle özellikle çocuklarımıza yönelik projeler ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz" dedi.

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ”

Sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini belirten Başkan Genç, "Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlar için her ne kadar kültür, eğitim, spor merkezleri de yapsak, sosyal aktivitelerle çocuklarımızı mutlu etmek istiyoruz. Projemiz kapsamında kimsesiz çocuklarımızla birlikte olmak, onlarla birlikte eğlenmek bizim için çok anlamlıydı. Onların yüzlerinde gülümseme her şeye değer. Mutlu bir şehir için mutlu çocuklar oluşturmaya çalışıyoruz. Bütün çabamız bu" diye konuştu.