Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Sefer Kurtaran ile yönetim kurulu üyeleri geçmişte Çorum Belediye Başkanlığı yapan İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz’ a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunup Samsun’u gezdiler.

Çorum ASKF üyelerini “Kurtuluş şehrine hoş geldiniz” diyerek karşılayan İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ile Çorum heyeti Samsun ve Çorum ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Ağırlıklı sporun konuşulduğu ve iller arasında kültürel değerlerin ortak olduğu aynı zamanda ekonomi, ulaşım, ticaret gibi değişik konuların da ele alındığı konuşmalarda Çorum ASKF Başkanı Sefer Kurtaran Çorum amatör spor kulüplerinin sayısı, faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz yaptığı konuşmada Çorum’da amatör sporun gelişimi için tüm spor camiasının ve tüm sivil kuruluşların birlikte hareket etmesinin çok önemli sonuçlar doğurduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte de bu birlikteliğin devam etmesinin önemine dikkat çekti. Kaymakam Atlamaz, " Bunun böyle olması neticesinde Samsun’un spor ve diğer konularda kazanmış olduğu başarı ivmesi Çorumda da gerçekleşecektir. Bunun İçin Vizyon sahibi olmamız ve cesaret etmemiz gerekir. Herkesin spor yapması için gerekli şartları iyileştirmek için burada da çalışmalarımız sürüyor. Bizler bu konuda üzerimize düşeni her yerde yapıyoruz, yapmaya hazırız" dedi.

Çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması ve enerjilerini spor yaparak atmalarının çok büyük önem taşıdığını ve gençleri kötü alışkanlıklardan kurtaracak en etkili mücadele yönteminin spor olduğunu hatırlatan Atlamaz," Herkesin işbirliği ve imkanları ile spor projelerinde rahat çalışma ortamı sağlanmalı ve gereken destek verilmeli diye düşünüyorum. Bu sayede İnşallah gelecek yıllarda ülkemiz spor branşlarında güzel başarılar elde edecektir” diye konuştu.

Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran İlkadım Kaymakamımız Turan Atlamaz’ a tablo hediye etti. Kaymakam atlamaz ise tüm misafir ziyaretçilerine Samsun’ u tanıtan broşür, CD, Türk bayraklı Spor Bakanlığı tişörtü ve Samsun’un simgesi haline gelmiş Atatürk heykeli hediye etti.

Ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden tahsis edilen otobüs ile gezdirilerek Çorum ASKF üyelerine Samsun ve İlkadım İlçesinin güzellikleri tanıtıldı.Kaymakam Turan Atlamaz, Çorum ASKF üyelerine rehber eşliğinde düzenlenen Samsun Bandırma Vapuru, Amazon Adası Müzesi ve Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu gezisine eşlik etti.