Samsun Dişhekimleri Odası, Türk diş hekimliğinin bilimselliğe yönelişinin 106. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, OMÜ Diş Hekimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hikmet Aydemir, Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, Samsun-Sinop Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, 6. Bölge Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, Samsun Tabip Odası Başkanı Fatih Özkan ve diş hekimleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından anıta çelenkler sunuldu. Ardından konuşan Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, “Diş hekimliğinin kuruluşunun 106. yılını kutluyoruz. Bugün ülkemizde 62 tane diş hekimliği fakültesi vardır. 82 milyon nüfuslu Almanya’da 32 tane diş hekimliği fakültesi vardır. Hızla artan diş hekimliği fakülteleri ve artan diş hekimliği sayısı ile ilerle bunlar büyük bir sorun yumağı halinde önümüze çıkacaktır. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yasa tasarısı ile diş hekimliği muayeneleri zor durumda ve kapanmak ile karşı karşıya kalmaktadır. Ağız ve diş sağlık merkezlerine diş hekimi olmayanların da sermayeder olması diş hekimlerini bu kurumlarda işçi haline getirecektir. Diş hekimliğinin 106. kuruluş yıl dönümünü buruk bir şekilde kutluyoruz” dedi.