AK Parti Canik 3. Olağan Kongresi’nde Ercan Eler başkan seçildi.

Canik Kültür Merkezi’nde şenlik havasında gerçekleştirilen kongrede eski Başkan Av.Yılmaz Hocaolu’nun yeniden aday olmadı. Tek liste ile gidilen seçimlerin yapıldığı konğreye, AK Parti Milletvekili Tülay Bakır, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, AK Parti eski Milletvekilleri Fatih Öztürk, Birnur Şahinoğlu, partinin il yönetim kurulu üyeleri, eski İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, İl-İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ve delegeler katıldı. Kongrede konuşan AK Parti eski İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, "İlçemizde 6,5 yıllık görev süresi içerisinde Belediye Başkanımızla uyumlu bir çalışma sergiledik. Belediyemizin ve partimizin icraatlarını elimizden geldiğince vatandaşlarımıza anlatmaya çalıştık. Bu bir veda değil, bir başlangıçtır, yeni bir açılıştır. Bu zamana kadar çalışmalarımıza destek olan ve özverili bir şekilde çalışan teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti’nin 150 yıllık bir davanın adı olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "AK Parti, Selçuklu coğrafyasının, 4 kıtaya yayılan 600 yıllık Osmanlı Devleti’nin, 91 yıllık Cumhuriyetimizin birikimi üzerinde yükselmiş bir siyasi harekettir. Hepimiz büyük bir çınarı oluşturuyoruz. Bugüne kadar Başta değerli Başkanımız Yılmaz Hocaoğlu olmak üzere teşkilatımızla AK Parti’nin vizyon ve misyonuna yakışır şekilde hep uyum içerisinde çalıştık. Önemli başarılar elde ettik. Yine gece gündüz çalışacağız, örnek olacağız" diye konuştu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Cumhuriyetimizin 100. yılında ortaya koyduğumuz 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak, milletimizin partimize olan desteğini sürekli arttırarak 2023 hedeflerini milli irade hedefleriyle bütünleştirmeliyiz. Her birlikte yeni Türkiye’ye ulaşmak ve AK Parti’nin milletimizle bütünleşmesini en üst seviyeye çıkarmak gerçekleştirdiğimiz kongrelerimiz çok önemlidir. Kongrelerimiz partimizin kuruluş ilkeleriyle birlikte tazelenme ve yenilenme hedeflerini daha fazla artıran, kardeşliğini, birliğini ve beraberliğini geliştiren , şenlik havasında gerçekleştirdiğimiz çok güzel ve anlamlı günlerdir" şeklinde konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır da yaptığı konuşmada Canik ilçesiyle her zaman gururu duyduklarını ifade etti.

Kongreye tek listeyle giren Ercan Eler, "Aynı azim ve kararlılıkla Yılmaz Hocaoğlu Başkanımızdan devraldığımız bayrağı daha yukarılara taşımak için gece gündüz çalışacağız. Yılmaz Başkanımıza bu zamana kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Allah bizi utandırmasın" dedi.

Konuşmaların ardından İl Başkanı Fuat Köktaş, partiye verdiği hizmetlerden dolayı eski Başkan Hocaoğlu’na tablo hediye etti. Yapılan seçimde delegelerin oylarının tamamını alan Ercan Eler, AK Parti Canik İlçe Başkanı seçildi.