ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, “Türkiye iş kazalarında Avrupa’da 1., dünyada ise 3. ülke durumundadır” dedi.

KESK’e bağlı ESM Samsun Şubesi ve Yapı-Yol-Sen Samsun Şubesi tarafından, basın mensuplarına Enis’in Mutfağı’nda kahvaltı verildi. Kahvaltıya ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, Yapı-Yol-Sen Samsun Şube Başkanı Uğurcan Albak ve basın mensupları katıldı.

Türkiye’de 3 milyon kayıtlı işsiz olduğunu söyleyen ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, “Bu rakamlara iş arama ümidini yitirmiş milyonları dahil etmiyoruz. İşsizliğin böylesine büyük boyutlarda olduğu ülkede iş hayatı her geçen gün koşullarını ağırlaştırıyor. Kuralsızlık adeta iş hayatında egemen hale geliyor. Çalışanların önemli bir bölümü yüzde 65’ı kısmı iş güvencesinden yoksun, sendikasız kıdem tazminatı haklarının ödenmediği, izin haklarının verilmediği, fazla mesai ücretlerinin ödenmediği ve her şeyden önemlisi açlık sınırının altındaki asgari ücretlerle çalışan taşeron işçilik dediğimiz bir sistemle köle düzeniyle çalışıyorlar. İş kazalarında geldiğimiz nokta ortada. Her gün artık 1-2 işçi, emekçi arkadaşımızın hayatını kaybetmesinden artık 10’ları, 100’leri konuşmayı başladık. Türkiye iş kazalarında Avrupa’da 1’inci, dünyada ise 3’üncü ülke durumundadır. Son 10 yıl içerisinde tam 14 bin 500 emekçiyi maalesef iş kazalarında kaybettik” diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye’de basın mensuplarının önemli bir bölümünün sendikasız ve güvencesiz olarak çalıştırıldığını sözlerine ekledi.