Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik’te kurumsal, kentsel ve kültürel dönüşüm yanı sıra zihinsel dönüşümü de sağladıklarını belirterek, "Yaptığımız yeni konutlar, kültür merkezleri, yaşam alanları ile bir nesli inşa ediyoruz" dedi.

Daha önce Canik ilçesi sınırları içerisinde inşaatlarda hizmet veren yapan yapı denetim firmalarının temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Osman Genç, bu kez de mimar, mühendis ve proje müellifleri ile buluştu. Canik Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda karşılaşılan sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan Başkan Osman Genç, Canik’in 10 yılda yaşadığı büyük değişimin herkes tarafından fark edildiğini ifade ederek, kurumsal, kentsel ve kültürel dönüşüme bağlı olarak ilçede zihinsel dönüşümü de gerçekleştirdiklerini söyledi.

ÜÇ ÖNEMLİ DEĞİŞİM

Herkese açık bir belediye olduklarına işaret eden Başkan Genç, "10 yılda geldiğimiz mesafeyi herkes görüyor. İlçemizde öncelikle üç önemli dönüşüm yaptık. İlk olarak Kurumsal Dönüşümü sağladık. Canik Belediyesi artık personeli eğitimli, şeffaf ve internetin olduğu her yerden hizmet verebilecek teknolojik donanıma sahip bir belediye. İkinci olarak kentsel dönüşümü gerçekleştirdik. Karadeniz’in en büyük kentsel dönüşümü Canik’te hayat buldu. Kuzey Yıldızı’nın ardından şimdi de Yeni Mahallemizde bir dönüşüm sağlayacağız. Ve bunlara ek olarak Kültürel Dönüşüm var. Yaptığımız eğitim, kültür ve spor yatırımları ile Canik’te Kültürel Dönüşüm yaptık. Bu üç önemli değişimi hayata geçirme noktası ise ilçemizde gerçekleştirdiğimiz zihinsel dönüşümdür. Yaptığımız kurumsal, kentsel, kültürel ve zihinsel dönüşümle birlikte artık Canik’te çocuklarımızın ve insanlarımızın ufukları genişledi, geleceğe dair umutları arttı” ifadelerini kullandı.

“ESTETİK VE MANEVİ BİR ŞEHİR”

Canik’te estetik ve manevi değerleri ile yükselen bir şehir ortaya çıkardıklarını dile getiren Genç, “Bir şehir sadece, taş, beton ve yollarla meydana gelmez. Şehirlerin de bir ruhu vardır. Hayata geçirdiğimiz kültürel tesislerle şehrimize ruh kazandırıyoruz. Ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte yükselen bir şehir için çalışıyoruz. Şehirlerin değişim ve dönüşümünde bilgiyi, finansı, insanı yöneten kurumlar öne çıkacak. Şehirlerin yarıştığı günümüzde şehirlere yön verecek olan yerel yönetimlerdir. Yerel yönetici olarak şehre kazandırdığınız okul sayısı, kültür merkezi, hastane sayısı kadar başarılısınız, işsizliği ne kadar önlemişseniz o kadar başarılı sayılıyorsunuz. Biz Canik’te bunu başardık" diye konuştu.

“YENİ BİR NESİL İNŞAA EDİYORUZ”

Şehirleşmede mimar ve mühendislerin çok önemli yer tuttuğunu vurgulayan Başkan Genç, "Şehirleşmek yeni bir nesli inşa etmektir. Türkiye geçmişte bir fetret devri yaşadı. Çok kötü şehirleşme örnekleri sunuldu. Gecekondu mantığı gelişmiş ülkelerin hiç birinde yok. AK Parti hükümeti bir dönüşümü başardı. Biz de Canik’te Karadeniz’in en büyük dönüşümü gerçekleştirdik. Ancak bunun yanında kültürel ve zihinsel dönüşümü de sağladık. Biz insanın şehirleştirildiği bir medeniyetten değil, insanın şehri insanlaştırdığı bir medeniyetten geliyoruz. Şehir, aynı zamanda içinde yaşadığı insanlara da kimlik sunar. Bu yüzden inşa edeceğimiz şehirler, yeni konutlar, iş yerleri, yaşam alanları, gelecekte yükselteceğimiz ilçemizin temelini oluşturmaktadır ve dolayısıyla bir nesli inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.