Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda üzerine faaliyet gösteren tüm işletmelerin "İşletme Kayıt Belgesi" almasının zorunlu hale getirildiğini duyurdu.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik hükümlerine göre gıda üzerine faaliyet gösteren tüm işletmelerden olan lokanta, market, bakkal, kahvehane, pastane, büfe eczane ve benzeri iş yerlerinin "İşletme Kayıt Belgesi" almasının zorunlu olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Gıda üzerine faaliyet gösteren tüm işletmelerin ‘İşletme Kayıt Belgesi’ alması zorunlu hale gelmiştir. Yönetmelik öncesi alınmış gıda sicil ve üretim izin belgelerinin İl ve İlçe Müdürlüklerimize getirilerek İşletme Kayıt Belgesi ile değiştirilmesi gerekmektedir. İlimiz sınırları içerisinde faaliyette bulunan kayıt-onay işlemine tabi gıda işletmelerinin, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize beyanname doldurarak başvurmaları yeterli olacaktır. Aksi takdirde 01 Ocak 2015 tarihi itibari ile ‘İşletme Kayıt Belgesi’ almayan gıda işletmelerine idari para cezası uygulanacaktır" denildi.