Çarşamba İlçe Müftülüğü’nce Çarşamba Hasbahçe Yatılı Kız Kur’an Kursu İcazet programı düzenlendi. 12 hafızeye törenle taçları takılıp belgeleri verildi

Çarşamba İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Çarşamba Hasbahçe Yatılı Kız Kur’an Kursu İcazet Programı, Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çarşamba Hasbahçe Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda öğrenim gören 12 kız öğrenci, kursu başarıyla tamamlayarak hafize oldular ve icazet belgelerini aldılar. Renkli geçen ve duygulu anlara sahne olan icazet programına, Diyanet İşleri Başkanlığı Din ve Aile işleri Dairesi Uzmanı Sebide Akbulut, Samsun İl Müftüsü Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Av. Halit Doğan, Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, çok sayıda ilçe müftüsü, emekli müftüler, din görevlisi, daire müdürü, muhtarlar, öğretmenler ve vatandaşlar katıldılar.

Samsun İl Müftüsü Doç. Dr. Hayrettin Öztürk yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerim’den örnekler vererek, hafızlığın önemine vurgu yaptı. Müftü Öztürk, Peygamberimizin hafızlara nasıl önem verdiğini dile getirdi ve bir kaç anısını anlatarak hafızları tebrik edip başarılar diledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din ve Aile İşleri Dairesi Uzmanı Sebide Akbulutise yaptığı konuşmasında, "Toplumda kadın alçaldıkça, o toplum da alçalır. Kadın yükseldikçe toplum da yükselir. Hasbahçe Kur’an Kursu’nda başarıyla eğitimlerini tamamlayarak icazet belgelerini alan, Kur’an-ı nakış nakış işleyen kızlarımızı tebrik ediyorum. Bizim için bir hafızın yetişmesi demek, bir ilim adamının yetişmesi demektir. Bir hafızımızın kaybedilmesi demek bir ilim adamının kaybedilmesi demektir. Hafızımız olsun, geleceğimiz var olsun demektir. Toplumumuz, kadınlarımızın başarılarıyla yükseliyor" diye konuştu.

Daha sonra Kur’an kursunu başarıyla tamamlayan 12 kız öğrenci tacını takarken, icazet belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.