İlkadım Belediyesi tarafından Acem Tekkesi’nde organize edilen Tarih ve Edebiyat Sohbetleri programında edebiyat dolu bir gece yaşandı.

Her ayın birinci ve üçüncü haftasına denk gelen pazartesi günlerinde İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve İlkadım Kent Konseyi ortaklığında düzenlen Tarih ve Edebiyat Sohbetleri Programının 2.’sinde edebiyat sohbeti, ney ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

MEVLANA ANILDI

Ölümünün 741. vuslat yıldönümü dolayısıyla anılan Hz. Mevlana’nın hayata bakışını ve felsefesini anlatan Suat Zor, ruh ve gönül aleminde ayrı bir yeri olan Hz. Mevlana’nın insanlığa ahlak, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açtığını kaydetti.

İLAHİ VE NEY DİNLETİSİ

Geceye icra ettikleri tasavvuf musikisiyle renk katan Samsun Devlet Klasik Türk Korosu’nun ilahi ve ney dinletisi izleyenleri mest etti. Ney eşliğinde çalınan ezgilerle müzik ziyafeti çeken koro üyeleri katılımcılardan büyük beğeni topladı. Ney dinletisinin ardından söz alan OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Dursun Ali Tökel, edebiyat söyleşinde bulundu.

“Edebiyat Nedir?” konulu yapılan söyleşide, Dursun Ali Tökel, İslamiyet’in gelişmesi ve yaygınlaşmasında şiir ve edebiyatın büyük bir etkisinin olduğunu kaydetti. Edebiyatın aynı zamanda tarihi bir vesika olduğunu belirten Tökel, dönemin büyük şairleri Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana gibi birçok önemli şahsiyetin İslam’ın yaygınlaşmasına önemli katkılarının olduğunu ifade etti.

YOĞUN KATILIM

Yoğun katılımın sağlandığı programa İlkadım Belediye Başkan Vekili Kadir Ekiz, Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Arslan, Uğur Etli, İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları Erol Köroğlu, Musa Yüksel, Yahya Çınkıl, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.