Muharrem ayı nedeniyle İlkadım Belediyesi tarafından 15 bin aşure dağıtıldı. Aşure dağıtımının başlangıcını İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok yaptı.

İlkadım Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle ilçe genelinde aşure dağıtımı gerçekleştirdi. 15 bin aşurenin dağıtıldığı günde dağıtımın başlangıcını İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz gerçekleştirdi. Muharrem ayı ve Aşure Günü kapsamında Acem Tekkesi’nde düzenlenen programa İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un yanı sıra, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Acem Tekkesi’nde start alan aşure dağıtımı ilçe genelinde camii önlerinde ve halka açık yerlerde devam etti.

BİRLİK VE BERABERLİK AYI

Muharrem ayının bereket ve paylaşma ayı olduğunun altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır

Bu ay, Allah’ın rahmetine mazhariyet adına önemli bir fırsattır. Kur’an-ı Kerim’de kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayın en kıymetli günü de Aşure Günüdür. Muharrem ayı dolayısıyla İslam tarihinde önemli bir yer teşkil eden aşure, insanlık tarihi kadar eski bir gelenektir. Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Bugün bu ruhtan feyiz alarak bütün bir ömrü, hayır ve güzellikler içinde geçirmek için çokça dua edilmesi gereken bir gündür” dedi.

“KERBELA AYIRILIK DEĞİL, BÜTÜNLÜKTÜR”

Kerbela’nın bir ayrılık olmadığını, tam aksine birlik ve beraberlik olduğunu anlatan Başkan Tok, “Müslüman olarak bizler Kerbela’yı doğru anlamamız gerekir. Bize düşen vazifelerden biri de Kerbela’dan bir ayrılık-gayrılık değil, birlik ve beraberlik çıkarmaktır. Yürekleri hiçbir zaman Kerbela’ya dönüştürmemektir. Ancak üzülerek şahit oluyoruz ki, son yıllarda İslam coğrafyasında yaşanan olaylar mezhebi, meşrebi ne olursa olsun Müslümanların Kerbela’yı, Hz. Hüseyin ve arkadaşlarını hala doğru okumadığını, doğru anlamadığını ortaya koymaktadır. Onun içindir ki, bugün etrafımızda nice Kerbelalar yaşanıyor. Kardeş kanı akmaya devam ediyor. Bugüne kadar suçu hep başkalarında aradık, hep başkalarının sinsi emellerine atıflar yaptık. Ama artık bir kere de kendimize bakıp nerede hata yaptığımızı sorgulamak durumundayız. Bunun için bugün mezhebi, meşrebi, dili, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun dünyadaki bütün Müslümanların yeni Kerbelalar yaşanmaması için ortak bir dil, ortak bir kültür, ortak bir düşünce, ortak bir gönül birlikteliği geliştirmesi gerekiyor” diye konuştu.

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ise şunları kaydetti: "Böylesi tarihi bir mekanda bu özel ve güzel günü anmanın gururu ve onuru içindeyiz. Başta İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok olmak üzere programı düzenleyenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm İslam aleminin Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum. Geçmişte yaşadığımız bir kısım sıkıntıları idrak etmiş olarak, yarınlarımızda bir daha bu sıkıntıları yaşamamak adına bilinç oluşturmak adına, kardeşlik adına sevgi atmosferi oluşturmak adına, çok güzel güzel hizmet yapılıyor."