Samsun Mesleki Eğitim Merkezi’nde güzellik uzmanı ve berberlik eğitimi alan kursiyerler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu’nda öğrencilere saç ve cilt bakımında bulundular.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Samsun Mesleki Eğitim Merkezi’nde güzellik uzmanı ve berberlik eğitim gören kursiyerler, 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu’nu ziyaret ettiler. Kursiyerler, okulun çok amaçlı salonunda işitme engelli öğrencilere saç kesimi, fön ve cilt bakımı yaptılar.

Gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında bilgi veren Samsun Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Salih Temel, “Okulumuzda cilt güzellik ve cilt bakım alanında eğitim alan ve hazırda da erkek berberliğinde çalışmakta olan öğrencilerimizle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Haftası nedeniyle 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu’ndaki işitme engelli öğrencilerimize yönelik bir etkinlik düzenledik. Bu kapsamda her iki okul öğrencilerinin diyaloglarını arttırmak ve bizlerin toplumumuzda var olan engellilere yönelik farkındalık oluşturmak adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.

Etkinliğe ayrıca İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Erdin, 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Saffan Bölükbaş ve öğretmenler katıldı.