AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, 5. olağan kongre sonrasında yaptığı ilçe gezilerinde Samsun’daki ihracatın 11 kat arttığını söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 5. Olağan Kongre süreci kapsamında ilçe kongrelerini tamamlayan İlkadım, Kavak ve Asarcık teşkilatlarına "hayırlı olsun" ziyaretlerinde bulundu.

İl Başkanı Köktaş, il yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyaretlerin ardından ilçelerin danışma meclisi toplantıları da gerçekleştirilerek teşkilat çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İlçe ziyaretlerinde konuşan AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel ve Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş, kongre sonrası yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, kendilerine yapılan anlamlı ziyaret için teşekkür ettiler. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

AK Parti’nin Türkiye’de siyasi ve ekonomi alanlarında büyük sıkıntılar yaşadığı, koalisyon hükümetlerinin ülkeyi kaosa götürdüğü bir dönemden kurulduğunu belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, “AK Parti 13 yıllık bir parti olmasına rağmen, kökleri geçmişe dayanan bir harekettir. Biz kökü olmayan, ruhu olmayan, geçmişiyle irtibatlarını koparmış bir parti değiliz. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 13 yıl önce siyaset sahnesinde yerini alan AK Parti, teşkilat mensuplarımızın üstün gayretleri ve yüce milletimizin teveccühü ile girmiş olduğu tüm seçimlerden alnının akıyla birinci parti olarak çıkmış, her zaman laf değil, hizmet üretmiştir. İşte bu çalışmaların neticesinde Türkiye bugün dünyanın en saygın, en itibarlı ülkeleri arasında yerini almıştır” dedi.

SAMSUN’DA İHRACAT 11 KAT ARTTI

AK Parti döneminde Samsun’daki ihracatın 11 kat arttığının altını çizen Başkan Köktaş, “İktidarımız ile birlikte yapılan yatırımlarla ilimiz üreten, ürettiğini dünyaya pazarlayan bir dünya markası olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu anlamda 2002 yılında 38 milyon dolar ihracat yapan Samsun, 2013 yılı itibariyle 423 milyon dolar ihracat yapmaktadır. Yani Samsun ihracatı 11 kat artmıştır. Büyükşehir olan diğer iller bazında baktığımız zaman Denizli 4.5, Kayseri 5, Eskişehir 6, Antalya 6, Balıkesir 7 ve Gaziantep’te 10 kat artış göstermiştir. Kişi başına düşen milli gelirde de yine bir rekor elde ettik. 2002 yılında 3 bin 492 dolar olan kişi başına düşen milli gelirimiz, 2013 yılında 11 bin dolar seviyene çıkmıştır. Yani 3.15 kat artmıştır. Bu rakamın Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yani 2023’te 25 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Ziyaretlerin sonunda Başkan Köktaş, teşkilatlar adına İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol’a, Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel’e ve Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş’a günün anlam ve önemine binaen seramik üzerine işlemeli tablo hediye takdim etti.