Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın(TSO) Rusya pazarına Samsun’da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla, Rusya’nın Krasnodar kentinde organize ettiği, “Krasnodar’da Samsun İş Günleri” düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

Samsunlu sanayici ve iş adamlarının adeta çıkarma yaptığı Krasnodar’daki dev etkinlik çerçevesinde düzenlenen ikili iş görüşmelerine ise, Rus iş adamları büyük ilgi gösterdi. Rusya’nın Krasnodar kentinde Samsun rüzgarı esmeye devam ediyor. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Samsun’da üretilen ürünleri tanıtmak ve pazarlamak amacıyla 100’ün üzerinde sanayici ve iş adamı olmak üzere bürokratlarla birlikte 130 kişiyle adeta çıkarma yaptığı Rusya’nın Krasnodar kentinde, iş adamından sanayicisine, yerel yöneticilerinden basınına kadar büyük ilgi görüyor. 11-14 Aralık tarihlerinde Rusya’nın Krasnodar kentinde düzenlenen, “Krasnodar’da Samsun İş Günleri” dün görkemli bir törenle açıldı.

“ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ TANITMAK İÇİN BURADAYIZ”

Krasnodar kentinin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Krasnaya Ploscshad AVM’nin Showroom’unda düzenlenen etkinliğe katılan misafirleri, Türk folkrolik kıyafetler içerisindeki Rus gençler karşıladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ev sahipliğinden dolayı Krasnodarlı yöneticilere teşekkür ederek, “Biz buraya işbirliğimizi artırmak, ürettiğimiz ürünleri sizlere tanıtmak, karşılıklı projeler üretmek, kentimizi tanıtmak ve sizlerle tanışmak için geldik. Bize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyoruz. Krasnodar bize çok yakın ve benzer taraflarımız da var. Sizin de bildiğiniz gibi Türkiye ile Rusya arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkiler son yıllarda arttı. İnşallah işbirliğimizi daha da artırarak sosyal ve ekonomik ilişkilere katkı sağlayacağız. Ben bunu burada gördüm. Tek sıkıntımız iki kent arasında direkt uçak bağlantısının olmaması. Bunu buradaki idarecilerle de paylaştık. Her iki taraf bu konuyu gündeme getirerek inşallah bu sorunu da aşacağız” dedi.

“ÜRÜNLERİNİZİ TANITMAYA HAZIRIZ”

Krasnodar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mikhail Flolov, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’na organizasyondan dolayı teşekkür ederek, “Şehrimizde böyle bir büyük organizasyonun olması gerçekten çok güzel ve anlamlı. İnşallah işbirliğimizi artıracağız. Sizin de ifade ettiğiniz gibi iki şehir arasında bir köprü lazım. Deniz üstünde bir köprü var, altından da geçecek. Bir havayolu kaldı, onu da inşallah hep birlikte sağlayacağız. Bölgemizde çok sayıda iş adamımız bu organizasyonu bekliyordu. Bugün hepsi bir araya gelecek ve işbirliği fırsatlarını görüşecekler. Biz de oda olarak ürünlerinizi sadece Krasnodar da değil, her bölgede tanıtmak ve yayılmasını sağlamak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Organizasyon için bir kez daha sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

BAŞKONSOLOS, SAMSUN TSO’YU TEBRİK ETTİ

Türkiye’nin Novorossisk Başkonsolosu Beste Pehlivan Sun yaptığı konuşmada, Rusya ile Türkiye’nin son yıllarda işbirliklerinin artığını belirterek, “Ülkemiz, Rusya Federasyonu’nun önemli ticaret ortaklarından biridir. Uluslararası ilişkilerde yaşanan güncel gelişmeler neticesinde, aramızdaki ticaretin ülkemiz lehine daha da artması kuvvetle muhtemeldir. Bu çerçevede, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde, Samsun’un potansiyelinin görev bölgemizde tanıtılması amacıyla düzenlediği organizasyon, son derece zamanlı bir girişim olmuştur. Sizleri tebrik ediyor ve emeği geçenlere ve buraya kadar gelen iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten gurur verici bir organizasyon. Biz de sizi her zaman desteklemeye hazırız. İnşallah bunun meyvelerini ileride alacağız. Ben buna eminim” şeklinde konuştu.

“İKİ ÜLKE İÇİN DE ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON”

Samsun TSO’nun düzenlediği etkinlikte heyette yer alan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı organizasyondan dolayı tebrik ederek başladığı konuşmasında, “Rusya bizim için önemli bir bölge. Biz de bundan yola çıkarak ticari, iktisadi, kültürel ilişkilerimizi bölge olarak geliştirmek istiyoruz. Bu organizasyonun, bu amaca önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Düzenlenen etkinliğin iki ülkenin gelişmesi için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

SAMSUN ÜRÜNLERİNE BÜYÜK İLGİ

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Samsun TSO Yönetim Kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve bürokratların da hazır bulunduğu etkinlikte davetliler, stantları gezdi. Ağırlıklı gıda ve mobilya olmak üzere değişik sektörlerden 60 firmanın yer aldığı stantlar Krasnodarlılar tarafından büyük ilgi gördü. Krasnodarlılar gıda stantlarının yer aldığı alanda Samsun’da üretilen ürünler ikram edildi. Stantlarda yer alan ürünlere ilginin büyük olması ise Samsunlu firma temsilcilerini sevindirdi.

İŞ ADAMLARI GÖRÜŞMELERDEN MUTLU AYRILDI

Etkinlikler çerçevesinde ayrıca, ikili iş görüşmeleri de yapıldı. Büyük bir titizlikle hazırlanan programda 150’ye yakın Rus iş adamı, Samsunlu firma temsilcileri tercümanlar aracılığıyla görüşme yaptı. Görüşmelerden hem Rus hem de Samsunlu iş adamları mutlu ayrıldı. Etkinliğe katılan Samsunlu ve Rus iş adamları organizasyondan dolayı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.