AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen "Medine Müdafaası-Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa" adlı tiyatro gösterisi Canik Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

“Çöl Kaplanı” lakaplı Fahrettin Paşa’nın Medine’yi Müdafaası’nın anlatıldığı tiyatro gösterisi Canik Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluştu. Yoğun bir katılımın olduğu gösterinin açılış konuşmasını yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, "Tarihimiz açısından büyük ve anlamlı bir olayın anlatıldığı bu tiyatro gösterisini gençlerimizle buluşturmak istedik. Ben bu oyunun organize edilmesinde bizlerden her zaman desteğini esirgemeyen değerli İl Başkanımız Fuat Köktaş’a çok kıymetli yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Fahrettin Paşa’nın Medine müdafaasını anlatan eserlerin herkes tarafından mutlaka okuması gerektiğini söyleyen AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "İngiliz kuşatması altındaki Medine’yi kahramanca savunurken, sefaletle, açlıkla mücadele ederken asla pes etmeyi düşünmeyen, askerlerine ‘çekirge yemeleri’ talimatını vermesiyle akıllarda yer edinen ümmet bütünlüğünü savunan, iyi bir Müslüman ve gözü kara bir Osmanlı askeri Fahrettin Paşa rahmetle ve minnetle anıyoruz. Kendisine İstanbul’dan defalarca ’silahları bırakmasına, Medine’yi teslim etmesine ve kendisinin de teslim olmasına’ dair emir geldiği halde o Medine’yi ve Medine’de Hz. Peygamber’in mübarek kabrini bırakmak istemiyordu. Aylarca Medine’yi kahramanca müdafaa etti. Müslümanlığın yayılmasında, değerlerine sahip çıkılmasında, görülmemiş bir ilahi güçle savaşan Fahrettin Paşa ve askerlerinin bu başarısı Allah’ın lütfuyla olmuştur. Hz. Peygamber efendimiz ve onun askerleri de aynı güç ve imanla zor şartlar altında Mekke ve Medine de çetin savaşlar içinde olmuştu" diye konuştu.

Başkan Köktaş sözlerini şöyle tamamladı: "Fahrettin Paşa’nın Medine Müdafaası’nda yaşanan o destansı olay, manevi değerlerine her zaman sahip çıkan 1071, 1453 ve 1919 ruhunu ta içinde yaşayan AK Parti kadrolarının inançlı, şuurlu gençliğinde görüyoruz. Bizler gençlerimizi hiç bir zaman ucuz iş gücü olarak görmedik, AK Parti olarak bizler gençlerimiz için gençlerle siyaset yapıyoruz. Gençlerimizin yönetimlerin her kademesinde temsil edilmesini önemsiyoruz. Vatanını, milletini seven, proje üreten, başarılarıyla örnek gösterilen gençlerimizin bu şuur ile hareket etmesi bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor.”

Konuşmaların ardından "Medine Müdafaası - Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.