Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kitap Topluluğu tarafından düzenlenen “Medya’nın Toplum Üzerindeki Etkisi” başlıklı konferans, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Mustafa Kurdaş tarafından verilen konferansa; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Zeki Terzi, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Kitap Topluluğu Başkanı Hüseyin Haydari yaptı. Haydari konuşmasında kitap okumanın önemine ve kitabın toplum üzerindeki etkisine değindi.

Açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi. Konuşmasına, “Medyasız hükümet mi, yoksa hükümetsiz medya mı daha rahat yönetilir?” sorusuyla başlayan Mustafa Kurdaş, medyanın toplumları nasıl yönlendirdiği konusuna değindi. Kurdaş ayrıca; subliminal mesajlar, 25. kare mesajları, beynin bilinç ve bilinçaltı kuramlarından yola çıkarak medyada gösterilen film ve gizli mesajlardan birtakım örnekler verdi.

Kurdaş, “Medya sadece insanın günlük yaşamı ile değil aynı zamanda toplumun genel ritüelleri ile oynar. Her kim ‘Ben evimde televizyon izlemem, bu nedenle medyadan fazla etkilenmem’ diyorsa yanılıyordur. Çünkü o kişi sadece medyayı, televizyondan takip etmeyi bırakmıştır. Fakat aynı medyayı komşusundan, arkadaşından veya akrabalarından ister istemez takip ediyordur” dedi.

Karşılıklı soru-cevap bölümüyle devam eden konferans, hediye ve plaket takdimiyle sona erdi.