Canik Belediyesi tarafından geçen günlerde ihalesi yapılarak özelleştirilen Meşe Kültür Tesisleri, düzenlenen törenle devredildi.

Karadeniz’in en büyük sosyal tesisi olduğu bildirilen Meşe Kültür Tesisleri artık özel şirket tarafından işletilecek. Canik Belediyesi tarafından ihalesi geçen günlerde yapılan Meşe Kültür Tesisleri’ni 10 yıllığına kiralayan Samsunlu işadamı Muzaffer Altıntaş, düzenlenen törenle tesisleri Başkan Osman Genç’ten devraldı. Meşe Tesisleri’nin bir marka olduğunu ifade eden Genç, elde edilecek gelirin yine halka hizmet olarak döneceğini söyledi.

MEŞE TESİSLERİ MARKA

Devir teslim töreninde konuşan Başkan Osman Genç, "Meşe Tesisleri bizim gurur duyduğumuz bir yatırımımızdır. İlk göz ağrımızdır. Burayı marka haline getirdik. Canik artık bir sıçrama yaptı. Ancak bu çağ devletin yönettiği değil, devletin denetlediği bir çağ. Canik Belediyesi olarak artık özel sektörün yaptığı işleri yapmak istemiyoruz. Artık lokantacılık, kafeteryacılık işinden elimizi çekmemiz lazım. Enerjimizi bu tür mekanları işletmek için değil, bu tür mekanların gelişmesi için harcayacağız. Biz yatırımın önünü açan bir anlayışa sahibiz. Özel sektörün yapacağı işleri yine özel sektöre devrediyoruz. Böylece belediyemiz hem gelir elde ediyor hem de manevra kabiliyetimiz artıyor" dedi.

ÖZEL SEKTÖR ELİ DEĞECEK

Yapılan özelleştirme ile belediyeyi ağırlıklarından kurtardıklarını dile getiren Başkan Genç, "Hükümetimizin tespit ettiği 2023 hedefleri doğrultusunda ilçemizi daha ileriye götürme gayreti içerisindeyiz. Özelleştirme, ilçemizin daha ileriye gitmesi noktasında kaynak da sağlıyor. Canik Meşe Tesisleri’nin de bu anlamda özel sektör tarafından daha iyi işletileceğine inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

ADI ALTINMEŞE PARK OLDU

Canik Meşe Kültür Tesisleri’nin artık ’Altınmeşe Park Tesisleri’ adıyla hizmet vereceğini belirten iş adamı Muzaffer Altıntaş da, "Meşe Kültür Tesisleri Canik Belediyesi’nin şehrimize kazandırdığı güzel bir tesis. Burası Karadeniz’in en güzel yeri. Açık artırma sonucu ihaleyi kazandık. Bu tesisleri inşallah daha güzel hale getireceğiz. Karadeniz’de örnek olacak bir tesis haline getireceğiz. Tesislerimizin ismi artık Altın Meşe Park olmuştur" şeklinde konuştu.