Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi “LPG Taşıma Personeli (Tanker Şoförü) Kursu” düzenledi.

MMO binasında düzenlenen “LPG Taşıma Personeli (Tanker Şoförü) Kursu”na 8 personel katıldı. İki gün devam eden eğitimde MMO Meslek İçi Eğitim Merkezi(MİEM) Eğitmeni Makine Mühendisi Soner Akyıldız tarafından katılımcılara “LPG Piyasası Hukuki Düzenlemeleri ve Standartlar, İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevrenin Korunması, LPG’nin Teknik Özellikleri, LPG Tesisat Elemanları ve Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar, Kara Tankerlerinin LPG’nin Doldurulma ve Boşaltma İşleminde Temel Kurallar, Emniyet Tedbirleri ve Uygulamaları, LPG’nin Karayolu ile Taşınması Kuralları, Yangın Güvenliği ve İlk Yardım Temel Bilgileri” konu başlıklarında eğitim verildi.

Eğitimle ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er, LPG piyasasında görev yapan sorumlu müdür, tanker şoförü, dolum personeli, tüp dolum personeli, tüp dağıtım araçlarının şoförleri ve tüp dağıtım personeli, tanker dolum personeli, test ve muayene elemanları, otogaz LPG dolum personeli, pompacılar ile tesisat projelendirme ve imalatında görev alan diğer personelin eğitim ve belgelendirilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Er, eğitimlerin 2014-2015 çalışma döneminde de oda üyelerine ve kamuoyuna yönelik olarak artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Eğitimin ardından yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere “LPG Taşıma Personeli (Tanker Şoförü) Kursu” sertifikası verilecek.