TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, açılan Fuar ve Kongre Merkezi ile Samsun’da yeni bir çığır açtıklarını söyledi.

Samsun TSO Ekim ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında Davut Altan Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Geçen ayki konuşmasında TSO’nun kurumsal kişiliğini tahkir ettiği gerekçesiyle TSO Disiplin Kurulu’na sevk edilen meclis üyesi Murat Keskin hakkında konuşan Samsun TSO Meclis Üyesi Metin Aktürk, “Meclis Başkanımız Muharrem Durmuşoğlu’nun öncülüğünde TSO Başkanımız Salih Zeki Murzioğlu ile birlikte meclis üyesi Murat Keskin ile tokalaşmalarını ve birbirlerinden helallik almalarını rica ediyorum” dedi.

Meclis Üyesi Metin Aktürk’ün konuşmasından sonra söz alan Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, “Metin bey, o görev tamamlandı. Onunla ilgili bir sorun yok” diye cevap verdi.

“125 BİN KİŞİ FUARI ZİYARET ETTİ”

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nde (MERSİS) yaptığı çalışmalardan dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli tarafından plaketle ödüllendirilen TSO Ticaret Sicil Müdürü Semra Aysevinç’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “10 gün içerisinde biz ‘Samsun’da çığır açtık’ diyebilecek bir iş gerçekleştirdik. Bunu bu oda, bu meclis, bu yönetim, bundan önceki yönetim yaptı ve hepimiz yaptık. Samsun’a bir fuar ve kongre merkezi kazandırdık. Biz bunu şehrin Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve kiraladığımız TÜYAP Fuarcılığı yetkileri birlikte fuarın şu tarihte açılıyor diye kahvaltılı basın toplantısı yaptık. Basın bunun açılışını dahi haber yapmadı. Yapsa dahi çok küçük geçti. Buna rağmen resmi kayıtlara giren 92 bin 500 kişi bu fuarı ziyaret etti. Fuarın birinci gün açılışında 6 bin kişi ziyaret etmiş ve hedeflediğimiz 100 bine ulaştık demektir. Hatta biz ve fuarda standı bulunan firmaların özel müşterileri turnikelerden geçmedi. Onlar da turnikelerden geçseydi yaklaşık 125 bin kişi bu fuarı ziyaret etti. Fuardaki firmaların genel müdürlerini aradığımda ilk gün 150 tane otomobil satıldığı söylendi. Şimdi otomobilciler fuarda kaç tane otomobil satıldığını söylemiyorlar. Fuarda 1 milyonun ve 700 milyonun üzerinde olan hibrit araçlar vardı. Bu arabalar satıldığı gibi siparişleri de alınmış. Bu duyuru çok iyi yapılamamasına rağmen bu fuarı çok ziyaretçi gezdi. Bunlar sadece Samsun’dan değildi, bütün çevre illerden de geldiler. Amacımız Samsun’u çevre illerle beraber yurt dışına tanıtmaktır. Eğer biz Samsun’u kalkındıracaksak kürsüden söylemlerimizle olmaz. Tanıtım yapılacaksa ve bunun reklam ayağı varsa, bunu basın yapacaktır. Biz yaptıklarımızı dahi basına duyurmayan böyle mazbut bir hayat yaşayan biriyiz. Odada yaptıklarımızı meclis üyelerimiz biliyor ama Samsun halkı ile paylaşmıyoruz. Ama niye söylemediğimizi de bilmiyorum. Samsun’a çok iyi bir fuar kazandırdığımızı iddia ediyoruz. Bunu da Samsun gördü ve takdir ettiler” şeklinde konuştu.

KRASNADOR’DA SAMSUN FUARI

11-14 Aralık tarihleri arasında Rusya’nın Krasnador kentinde Samsun ile ilgili fuar açacaklarını belirten Murzioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Uzun süredir çalıştığımız, Samsun’un tanıtımı ve Samsun’da üretilen ürünlerin yurt dışında tanıtımı için Rusya’nın Krasnador kentinde bir fuar düzenlemeyi planlıyoruz. Vakit daraldı ama bizi çalışmalarımız son noktaya geldi. 11-14 Aralık tarihleri arasında Krasnador’da bir alışveriş merkezinde gıda ve mobilya sektöründe fuarı gerçekleştireceğiz. Krismis tatili nedeniyle alışveriş merkezleri çok yoğun olacak. Samsun’u ve Samsun ürünlerini orada tanıtacağız. Oraya giderken direkt gidecek ve dönecek bir uçak kiraladık. Bu fuara bütün meclisimizi davet ediyoruz. Krasnador’a direkt gideceğiz, 3 gün kalacağız, ürünlerimizi ve Samsun’u tanıtacağız ve hep beraber geri geleceğiz. Katılımlarınızı rica ediyorum. Eğer Samsun’u bu şekilde tanıtamazsak başka nasıl projeler hazırlayacağımızı bilemiyorum. Buraya Samsun’un üst düzey yetkililerini de davet edeceğiz.”