Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Girişimci Gençler Topluluğu tarafından, Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesi’nde, “Zıt Kutupların Sosyal Girişimci Şairleri” başlıklı şiir dinletisi düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek ve Nazım Hikmet Ran şiirlerinin okunduğu dinletinin açılış konuşmasını Topluluk Başkanı Yunus Emre Tuluk yaptı. Tuluk konuşmasında farklı ekolleri temsil eden iki ünlü Türk şairinin şiirleri hakkında kısaca bilgi verdi. Tuluk, “Ünlü şairlerimiz Necip Fazıl Kısakürek ve Nazım Hikmet Ran aynı göğün uzak yıldızları gibidirler. Biz bu akşamki dinletide kardeşlik ve hoşgörü duygusuyla bu iki koca yürekli adamı aynı sahnede anmanın heyecanını yaşıyoruz. Aynı vatanda aynı çeşmeden su içen iki yürekli insandır bu şairlerimiz. Yani diyeceğim o ki; Necip Fazıl da, Nazım Hikmet de bizim değerlerimizdir. Bizler bu anlayışla çıktığımız yolda bu dinletiyi düzenlemekle ne kadar yerinde bir seçim yaptığımızı görmüş olduk. Girişimci Gençler Topluluğu olarak bu tür etkinlikleri daha da genişleterek devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

Nazım Hikmet Ran’ın; Bir Ayrılış Hikayesi, Sen, Tahir ile Zühre, Vatan Haini, Mavi Gözlü Dev ve Necip Fazıl Kısakürek’in; Aynalar, Kaldırımlar, Sakarya, Bekleyen ve Beklenen, Zindandan Mehmet’e Mektup, Canım İstanbul isimli şiirlerinin okunduğu dinletiye, akademik personel ve öğrenciler katıldı.