Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi’nde Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

Programa; OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Yavuz Bayram, “Öğretmen arkadaşlarımın bu özel gününü kutluyorum. Siz Eğitim Fakültesi öğrencilerimizin de güzel günlerde birbirinden güzel öğrencilere öğretmenlik yapacağınız zamanlara bir an önce kavuşmanızı canı gönülden diliyorum” dedi.

“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ İNSANI DEĞİŞTİRME GÜCÜNE SAHİPTİR”

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise ilk defa öğretmen adaylarıyla bu özel günü kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Teknolojik gelişmeler ne kadar ilerlemiş olursa olsun öğretmenlik mesleği önemini ve değerini yitirmeyecektir. Öğretmenlik mesleği mesleklerin en eskisidir ve insanı değiştirme gücüne sahiptir. İnsanların her zaman değişmeye ve istikametlerini bulmaya ihtiyaçları vardır” diye konuştu.

“BU MESLEK SEÇİMİ DEĞİL, ULVİ BİR GÖREVİ OMUZLAMAKTIR”

Modern hayat şartlarında artık öğretmenin öğreten değil, ilham veren ve öğrencilere duruş kazandıran bir yapıyı benimsemesi gerektiğini söyleyen Girgin, “Bu noktada kendinizi sürekli yenilemek ve yeniden üretmek zorundasınız. Bunu yaparken de asıl misyonunuzun öğrenci öğretmen arasındaki o eşsiz sevgiyi oluşturmak ve korumak olduğunu unutmamalısınız. Aslında bu bir meslek seçimi değildir, ulvi bir görevi omuzlamaktır” şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMENİN ÖĞRENCİNİN HAYATINA DOKUNMASI GEREKİYOR”

OMÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezunu ve Samsun Araştırma ve Rehberlik Merkezi öğretmeni Talip Ataş da programda öğretmenlikle ilgili görüşlerini paylaştı. Ataş, “Ben 2009 yılında okulumdan mezun olduğumda öğretmenlik ile ilgili çok farklı görüşlerim vardı. Ancak bu beş senedir kazandığım mesleki deneyim sonucu söyleyebilirim ki; öğrenciye sadece ders anlatmak yetmiyor. Öğretmenin öğrencinin hayatına dokunması gerekiyor. Bunun bir yürek işi olduğunu ve sürekli fedakarlık gerektirdiğini bilmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ ATATÜRK KARARLILIĞI VE YUNUS EMRE SEVGİSİ”

Konuşmaların ardından Sedagül Aşık isimli öğrenci, Nejat Seferoğlu’nun “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı şiirini okudu. 4.sınıf öğrencisi Tuğçe Gün de arkadaşlarıyla duygularını paylaşırken, “Çok sevdiğim bir öğretmenim üniversiteye başladığımda bana ‘biz çok önemli ve büyük bir zincirin halkasıyız’ demişti. Şimdi inanıyorum ki; bir insanı kurtarmak, tüm dünyayı kurtarmaktır. İyi eğitilen insanlar, iyi bir toplumu oluşturur. Öğretmenlik yaparken amacımız Atatürk kararlılığı ve Yunus Emre sevgisidir” dedi. Emre Çoban adlı öğrencinin Zeki Ömer Defne’nin “Ziller Çalacak” şiirini okudu.

Programın sonunda Prof. Dr. Yavuz Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’e ve diğer katılımcılara teşekkür belgesi sundu. Program, öğrencilerin Dekan Prof. Dr. Yavuz Bayram’a çiçek vermesinin ardından çekilen toplu fotoğraf la sona erdi.