Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Özel Eğitim Bölümü öğrencileri yaptıkları eylemle sınıf öğretmenlerinin özel eğitim öğretmenlerinin yerine atanmasına tepki gösterdi.

OMÜ Eğitim Fakültesi önünde toplanan Özel Eğitim Bölümü öğrencileri sınıf öğretmenlerinin 540 saatlik eğitimin ardından özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin eğitim gördüğü okullara atanmasının mağduriyete yol açacağını bildirdiler.

Grup adına açıklama yapan OMÜ Eğitim Fakültesi İşitme ve Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Muhammet Çınar, “Özel eğitime muhtaç, engelli bireylere gerekli olan özel eğitimi, yalnız özel eğitim alanında yetişmiş personel sağlayabilir. Tüm becerilerin ve kazanımların yarısının bile 540 saatlik bir eğitimle kazanılması, alan mezunu bir eğiticiyle eşdeğer statüye gelinmesi mümkün değildir. Diğer alanlardan gelen öğretmenlerin, 540 saatlik bir eğitimle özel eğitime muhtaç çocuklarımıza öğretmen olarak atanması, yıllarca özel eğitim alıp bir adım ileri gidemeyen özel eğitime muhtaç bireylere, ailelerin memnuniyetsizliğine, eğitimin kalitesinin düşmesine, eğitimcinin kalitesinin düşmesine, engelli istismarlarına, toplum ve engelliler arasındaki uçurumun açılmasına, kaynaştırmanın kabul görmenin sağlanamamasına neden olacaktır. Son olarak tüm detaylar göz önüne alınarak bakanlığın özel eğitime muhtaç bireyler için özel yetişmiş uzman kişiler tarafından eğitim görmesine ve sınıf öğretmenliğinden özel eğitime kaydırılmasının durdurulmasını herkesin kendi alanında atanmasını istiyoruz” dedi.