Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi’nde, New Mexico Üniversitesi Mimarlık ve Planlama Fakültesi’nde eğitime bakışı konu alan, “Harikalar Diyarından Deneyimler” başlıklı konferans düzenlendi.

Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans, New Mexico Üniversitesi Mimarlık ve Planlama Fakültesinden davetli konuşmacı Prof. Dr. Alf Simon tarafından verildi.

Simon konuşmasına “harikalar diyarı” olarak da bilinen Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) güney batısında bulunan New Mexico Eyaleti’ni tanıtarak başladı. 4 ana bölgeye ayrılan (Büyük Düzlükler, Rocky Dağları, Colorado Platosu ve Basin-Range Bölgesi) eyaletin doğal yapısı hakkında kısaca bilgi verdi. Daha sonra New Mexico Üniversitesi Mimarlık ve Planlama Fakültesi’nde verilen eğitimi ayrıntılarıyla anlatan Simon, özellikle fakülte binasının şeffaf yapısını göstererek, eğitimin de şeffaflıkla bütünleştiğinin altını çizdi. Simon, üniversitede öğrencilerle beraber yürüttükleri peyzaj ve alt yapı, kültürel peyzaj çalışmaları, konsept tasarım ve çevresel sanatlar çalışmalarından da görsel örnekler sundu.

Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe; Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Konferans, Prof. Dr. Derya Oktay’ın, Prof. Dr. Alf Simon’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.