Samsun’da Pazar günü ünlü boksör Sinan Şamil Sam’ın onur konuğu olarak katılacağı “Şampiyonlar Canik’te” etkinliği kapsamında Türkiye-Gürcistan boks müsabakaları yapılacak.

Canik Belediyesi tarafından Pazar günü saat 14.00’te Hasan Doğan Spor Salonu’nda düzenlenecek olan, ayrıca Türk ve Gürcü 16 şampiyon boksörün yer alacağı "Şampiyonlar Canik’te" adlı Türkiye-Gürcistan boks müsabakaları Samsunlulara unutulmayacak bir gün yaşatacak. Ünlü boksörler Sinan Şamil Sam, Selçuk Aydın, Atagün Yalçınkaya ve Yakup Kılıç’ın onur konuğu olarak katılacağı müsabakalar kapsamında Türk ve Gürcü boksörler kapışacak.

“GENÇLERİ SPORA TEŞVİK EDİYORUZ”

Önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacaklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bu tip spor etkinlikleri ile gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak her türlü sportif aktivitelere teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Spor, gençlerimizin kötü alışkanlıklar edinmesinin, madde bağımlısı olmalarının, boş zamanlarını internet kafelerde ya da kahvehane köşelerinde geçirmelerinin önüne geçmek adına çok ciddi bir faaliyet. Spor, sadece futbol oynamaktan ibaret değildir. Boks sporuna da halkımızın, özellikle gençlerimizin büyük önem verdiğini gördük. Bu nedenle böyle bir etkinliğe imza atıyoruz" dedi.

BAŞKAN GENÇ’TEN DAVET

Canik Belediyesi olarak vatandaşları farklı kültürel ve sportif etkinliklerde bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Sporun her dalında etkinlik ve faaliyetlere imza atan, aynı zamanda salon sporlarına özendirmek için önemli çalışmalar yapan, alt yapılar hazırlayan Canik Belediyesi bünyesinde 3 bin 600 sporcu bulunuyor. Spora olan desteğimiz ve teşvikimiz artarak devam edecek. Tüm halkımızı pazar günü Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan Şampiyonlar Canik’te boks müsabakalarına davet ediyorum" diye konuştu.